"Het gaat slecht aflopen in Waregem"

"Het gaat slecht aflopen in Waregem"
Foto: © Photonews

AA Gent staat momenteel tweede, Zulte Waregem laatste in de stand. Het ene vindt de coach van de Buffalo's - Hein Vanhaezebrouck - verrassender dan het andere.

Vooral over de tweede plek van AA Gent is Vanhaezebrouck onder de indruk. Omdat het niet de plaats is die ze op dit moment al verdienen. "Die tweede plaats is eigenlijk niet normaal", geeft hij aan.

"Met achttien punten hoor je op de vierde of vijfde plek thuis. Wij zijn nog niet in staat om Anderlecht of Club Brugge een hele competitie lang het vuur aan de schenen te leggen", aldus de oefenmeester in gesprek met HUMO.

Dat Zulte Waregem in de problemen kon komen, had hij vanuit zijn ervaringen bij de Veekaa dan weer wel voelen aankomen: "Bij KV Kortrijk – dat zelf met huurlingen heeft gespeeld – voorspellen ze dit scenario - 'Het gaat slecht aflopen in Waregem' - al twee jaar."

"Slechts twee huurspelers" 

Nuancering: speelt Essevee dan met zoveel huurspelers? "Wel neen, dit seizoen zijn enkel Cissako en Troisi huurspelers, vele anderen liggen onder een langdurig contract", laat persverantwoordelijke Cédric Tack van Zulte Waregem weten.

En ook de voorbije jaren viel het qua aantal huurspelers eigenlijk wel mee: Pourié, Olinga, Anderson en Chen speelden nauwelijks, enkel Thorgan Hazard was een echte vaste waarde. Als Gouden Schoen had die natuurlijk een fikse meerwaarde en veel aandacht, maar Essevee op basis daarvan nu helemaal afschieten is misschien wat kort door de bocht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties