Nederlandse analisten het eens: "Hiddink moet handdoek werpen"

Nederlandse analisten het eens: "Hiddink moet handdoek werpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland is helemaal Oranje, maar voorlopig is het toch heel bleek oranje. Een beetje geel zelfs, na de tweede blamage in drie EK- kwalificatieinterlands. Tsjechië en IJsland? Te sterk voor het nummer 3 van het WK. Guus Hiddink moet zijn conclusies trekken, vindt heel sportjournalistiek Nederland.

Aad De Mos geeft het zonder blikken of blozen aan: "Guus Hiddink moet de handdoek werpen. Het spel was voetbaltechnisch ondermaats", aldus de analist tegen VI.

"Hiddink heeft een kans voor open doel gemist. Na de nederlagen tegen Italië en Tsjechië had hij moeten doorpakken. Als je een vis wil schoonmaken, moet je met de kop beginnen."

Wie een vis wil schoonmaken, moet met de kop beginnen

Ook andere analisten zien het met lede ogen aan: "Guus is een fantastische vent, maar het is nu echt over voor hem. Klaar", laat Ronald De Boer er geen onduidelijkheden over bestaan. "Een elftal van juffertjes", was ook de Volkskrant vernietigend.

Kan Hiddink aanblijven of worden de 3 op 9 na matig spel, verdiende nederlagen in Tsjechië en IJsland en moeizame winst tegen Kazakstan zijn einde?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties