Reactie Hoefkens opnieuw in basis: "Kleinere clubs komen met meer respect naar Albertpark"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Hoefkens opnieuw in basis: "Kleinere clubs komen met meer respect naar Albertpark"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fred Vanderbiest gooide Carl Hoefkens vanaf minuut één voor de leeuwen tegen Royal Mouscron Péruwelz. De voormalige verdediger van Club Brugge maakte een goede indruk. "Mijn enige doel is Oostende helpen als het nodig is."

Cédric De Volder in Oostende

Ook Fred Vanderbiest was tevreden over de prestatie van Carl Hoefkens. "Carl weet precies wat hij moet doen met zijn ervaring", aldus de oefenmeester na de partij. "Maar je mag niet vergeten dat het zijn eerste wedstrijd in lange tijd was. Carl heeft vanavond bewezen dat hij niet zomaar de eerste de beste is."

"Ik wist al een poosje dat ik vandaag aan de wedstrijd zou beginnen", bekent Hoefkens. "Door die interlandbreak had ik dus extra tijd om me voor te bereiden. Al wil ik nu geen extra speelminuten vragen. Mijn enige doel is Oostende helpen als het nodig is. Maar ik voel me nog steeds honderd procent fit en klaar om negentig minuten te spelen. Maar uiteindelijk is het de coach die beslist."

Ik voel me nog steeds honderd procent en klaar om negentig minuten te spelen

The Kustboys vergaten te scoren tegen Royal Mouscron Péruwelz en moeten dus tevreden zijn met een puntje. "Maar eigenlijk zijn we vrij goed aan de wedstrijd begonnen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we een drietal goede kansen hebben gekregen, hé. Op defensief vlak zat het goed. Het zou perfect geweest zijn om ook een doelpuntje te scoren."

"Voor Oostende is het tegenwoordig lastiger om tegen de kleinere clubs te spelen", besluit Hoefkens. "Ook Mouscron Péruwelz kwam naar hier om te verdedigen en om de nul te houden. Ik merk dat zo'n clubs met meer respect naar het Albertpark komen en dat is voor Oostende een nieuw gegeven. Maar ik denk dat we er toch alles aan hebben gedaan om de drie punten thuis te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties