Reactie MPH analyseert: "Duarte? Geel voor trekken, maar zuivere tackle"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
MPH analyseert: "Duarte? Geel voor trekken, maar zuivere tackle"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge moest vanmiddag bijna een volledige helft met z'n tienen verder na een rode kaart voor Oscar Duarte. Michel Preud'homme was het echter niet eens met de beslissing van Bart Vertenten. En de oefenmeester van Club was het wel met meer zaken niet eens.

Cédric De Volder in Brugge

Oscar Duarte ging aan het truitje van de doorgebroken Benito Raman hangen en trok vervolgens een tweede keer aan de noodrem. Akkoord: de Costa Ricaan speelde dan wel deels de bal, maar zonder de eerste fout was de vinnige flankaanvaller sowieso alleen op Ryan afgestormd. "Ik ben akkoord met een gele kaart voor die trekfout", is dan weer de mening van Michel Preud'homme. "Vervolgens zag ik een zuivere tackle op de bal."

"Ik ben dan ook teleurgesteld met het resultaat", gaat de Luikenaar verder. "Vooral als je naar enkele andere zaken kijkt die zijn gebeurd. Gent kreeg in de eerste helft inderdaad een grote kans op de 2-0, maar ondertussen lag Brandon Mechele wel op de grond na een elleboogstoot van Laurent Depoitre. Ik wil vooral onze laatste vijf minuten nog eens benadrukken. We kregen nog enkele mogelijkheden op een derde doelpunt. Dat is voor mij  een overwinning op zich."

Gent kreeg inderdaad een grote kans op 2-0, maar ondertussen lag Mechele wel op de grond na een elleboogstoot

KAA Gent begon als een hogesnelheidstrein aan de partij. "En dat was een goede strategie van Hein Vanhaezebrouck. Al vind ik het wel jammer dat we onze toppers altijd na een Europese wedstrijd moeten spelen. Ook tegen Anderlecht was een 2-2 het resultaat, hé. Maar dat heeft natuurlijk allemaal niets te maken met de verdienste van een goed Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties