Reactie Schuermans maakte zijn eerste: "Wist niet dat Keet zó kortbij was"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Schuermans maakte zijn eerste: "Wist niet dat Keet zó kortbij was"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Kenneth Schuermans lijkt het een mooi seizoen in eerste klasse te worden, afgezien van die onverdiende rode kaart tegen Gent. Hij draait met Westerlo bovenin mee én scoorde zijn eerste goal in de Jupiler Pro League.

Sander De Graeve in Westerlo

"Het is mooi meegenomen, die goal", bleef Schuermans zoals steeds erg rustig. "Meestal als zo'n bal weg gekopt wordt, blijf ik voorin wat hangen. Ik dacht dat Godeau hem nog raakte en ik zag ook niet dat Keet uitkwam. Ik kopte hem gewoon zo hard mogelijk naar de hoek en plots voelde ik hem achter me."

Het was voor Schuermans een mooie terugkeer na die schorsing na een erg lichte rode kaart tegen Gent. "Ik vond ze heel licht, zeker als je ziet welke fouten er nog gemaakt worden. Het was overdreven, maar ik kan er toch niets aan veranderen. Het deed wel pijn vorige week tegen Genk."

Vorig seizoen was elke match gespeeld na twintig minuten

De verdediger had ook een rol bij de tegengoal van Chevalier. "Ik maakte die fout waardoor Kortrijk die vrije trap mocht nemen. Dat is jammer, maar ik moest die fout absoluut maken. Anders draaide hij zomaar weg van me en kon hij doorgaan. Ik kreeg die vrije trap dan nog op me, maar Chevalier was sneller op de tweede bal en trapte erg mooi binnen."

Het siert de verdediger, steeds eerlijk in de analyse. Maakt hij een fout, geeft hij het toe. Is hij de matchwinnaar, blijft hij bescheiden. Ook over de geweldige thuisreputatie van Westerlo. Maar liefst veertig wedstrijden verloren ze niet meer in het Kuipje. "Ik weet niet hoe het komt. Vorig jaar was het ook al zo. Toen kregen we maar één goal binnen en was na een goeie twintig minuten elke match gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties