Van Den Wijngaert over rode kaart Duarte: "Geel en geel is terecht rood"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
Van Den Wijngaert over rode kaart Duarte: "Geel en geel is terecht rood"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Vertenten stuurde Oscar Duarte in het duel tussen Club Brugge en KAA Gent van gisteren kort na de rust van het veld met een rode kaart. Er was na afloop veel te doen over die beslissing, maar volgens Frans Van Den Wijngaert nam de scheidsrechter de juiste beslissing.

Oscar Duarte liet zich te gemakkelijk ringeloren door Benito Raman. De Costa Ricaanse international ging vervolgens aan het truitje van de vinnige flankaanvaller hangen en trok vervolgens een tweede keer aan de noodrem. Het moet gezegd: bij die tackle speelde de verdediger van blauw-zwart deels de bal. 

"In mijn ogen is het een terechte rode kaart", aldus voormalig topscheidsrechter Frans Van Den Wijngaert in Het Nieuwsblad. "Geel en geel is rood, hé. Voor die trekfout verdient Duarte al een gele kaart en vervolgens interpreteerde de scheidsrechter ook de tackle als foutief. Het zou verwarrend zijn voor het publiek om eerst de gele kaarten boven te halen en dan pas de rode."

In dat geval hangt er de verdediger van Club maximum één speeldag schorsing boven het hoofd. "En de kans bestaat dat het ook zo in het verslag van de scheidsrechter zal vermeld staan", besluit Van Den Wijngaert. "In zo'n geval kan de uitsluiting op zich volstaan als straf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties