Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 'saaie' zaterdag kregen we knallende zondag op speeldag 12. De verrassing van de Belgische clásico, het spektakel in Brugge en het gekletter in Moeskroen leverden genoeg inspiratie voor het team van de week.

Doel

Wat uiteraard niet wil zeggen dat er van de overige wedstrijden niemand in het team raakte, integendeel. Laszlo Köteles hield zijn Racing Genk net lang genoeg recht op Waasland-Beveren. Dankzij de mooie tussenkomsten van de Genkse goalie konden de Limburgers toch nog de drie punten pakken. Eervolle vermelding is er voor Patrick De Vlamynck. Hij pakte uit met de save van het weekend tegen Lokeren.

Verdediging

In de Slag om Vlaanderen leek er geen maat te staan op Thomas Foket. We hebben geprobeerd om bij te houden hoeveel keer hij de volledige flank afdweilde, maar we werden er te moe van. Het was vaak, heel vaak. Naast hem posteren we Laurent Ciman. Hij was in de Clásico tussen Anderlecht en Standard zowel aanvallend als defensief belangrijk. Met een gemeten kopbal gaf hij een assist.

Verder is er ook een plek voor Seth De Witte. Op bezoek bij zijn ex-club Lierse zorgde hij voor zekerheid achterin. Mede daardoor pakte KV Mechelen de zwaarwegende zege in de streekderby. Hij speelde zo nipt Kenneth Schuermans uit de ploeg. Die zette met een kopbalgoal Westerlo op weg naar een nieuwe driepunter.

Middenveld

Op het middenveld was er dit weekend heel veel kwaliteit. Zeker als je ziet dat Mpoku en Milicevic het team zelfs niet halen. Wie staat er dan wel in? We beginnen bij Ayanda 'terug van weg geweest' Patosi. De Zuid-Afrikaan kreeg zijn kans van Peter Maes en tekende meteen voor een fraaie assist op Mbaye Leye. Hij deed zijn team merkbaar beter spelen na de rust.

Maric haalde net zijn plaatsje centraal op het middenveld. De kale middenvelder van Waasland-Beveren haalde met de fusieclub bijna een goed resultaat tegen Racing Genk. Met een Maric of twee, drie meer, was het de Waaslanders allicht wel gelukt. Naast hem staat met Adrien Trebel de pitbull van Standard. Hij belette Anderlecht het voetballen -faut le faire- en vierde zo de stuntzege met de Rouches. Het middenveld wordt vervolledigd door Kenneth Houdret. Hij was het verschil tussen Charleroi en Oostende met een goal én een assist.

Aanval

Ook hier meerdere kandidaten. Kabananga, twee goals, haalde het elftal zelfs niet. Ook Raman en Depoitre kwamen net tekort. Wie er wel in staat is Tom De Sutter. Hij scoorde vier keer tegen Gent. Jammer genoeg liep hij bij twee van die treffers net buitenspel. Hij en hij alleen bracht Club opnieuw in de match. Ook Veselinovic verdient zijn plek. Hij speelde een berenmatch tegen Lierse, scoorde de enige goal en was ongelooflijk balvast.

Geen twee zonder drie in een 3-4-3, dus verwelkomen we ook Diaby in het elftal. Zonder een -toen nog- uitstekende Copa maakte hij er drie in de eerste helft tegen Lokeren. Nu kwam hij met een mooie kopbal tot op één goal van topschutter Gounongbe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties