Vrije trappen en corners: enkel Club Brugge lijkt nog te weten hoe ze te trappen, Anderlecht bijna slechtste van de klas

Vrije trappen en corners: enkel Club Brugge lijkt nog te weten hoe ze te trappen, Anderlecht bijna slechtste van de klas
Foto: © Photonews

We zijn twaalf (!) speeldagen ver in onze vaderlandse competitie, en er zijn nog maar 45 (!) doelpunten gemaakt uit een stilstaande fase. Een gemiddelde van minder dan vier per speeldag. Bovendien is Anderlecht bij de slechtsten uit de klas met amper een doelpunt.

Het is opvallend: waar vroeger toch een hele resem doelpunten vielen uit stilstaande fases, klokken we voorlopig af op 45 doelpunten uit stilstaande fases. Op een totaal van 259 gemaakte goals is dat amper 17,4% - nog geen 1 op 5 waar dat vroeger 1 op 4 of zelfs meer was.

Het Nieuwsblad rekende de individuele cijfers uit en kwam tot de conclusie: Club Brugge maakte 7 van zijn 24 doelpunten uit stilstaande fases, Standard 5 op 20 (denk maar aan de heerlijk ingestudeerde van Mpoku op Anderlecht) en paars-wit zelf amper 1 uit 19.

Uit de wedstrijd tegen Arsenal onthouden we dan weer dat stilstaande fases wel degelijk hun belang kunnen hebben in een match, maar dat Steven Defour heel wat vrije trappen en corners pardoes bij Per Mertesacker liet belanden, die met zijn lengte meer dan baas is tegen het gemiddeld kleine Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties