Hasi geeft ploeg hint: "Ik heb smeerlapjes nodig"

Hasi geeft ploeg hint: "Ik heb smeerlapjes nodig"
Foto: © Photonews

Besnik Hasi wil oktober zo snel mogelijk vergeten. Geen enkele overwinning in een maand, dat was hem als hoofdcoach nog niet overkomen. Hij zoekt naar oplossingen, zowel op offensief gebied als op mentaal gebied.

Johan Walckiers in Neerpede

Besnik, hoe verklaar je de goede match tegen Arsenal en de slechte tegen KVM en Standard?

"Ik was zeker niet tevreden na Standard en dat heb ik ook duidelijk gemaakt. Arsenal was goed en KV Mechelen gemiddeld. De eerste helft was slecht, maar de tweede ging wel."

Maar waaraan ligt dat?

"Fysiek misschien omdat de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen. En ook mentaal. Het is een jonge groep en dan loop je het risico dat zoiets gebeurt. Maar dat is geen excuus."

Suarez heeft vertrouwen nodig, maar in het begin van het seizoen was hij beslissender als invaller

Hoe los je dat nu op als coach?

"Ik ga de juiste jongens op het juiste moment moeten zetten. Vooraan heeft iedereen gezien dat we niet barsten van vertrouwen. Met Mitrovic op de bank te zetten, heb ik hem misschien wel een dienst bewezen. Er lag veel druk op zijn schouders en zo kon hij een wedstrijd eens van de andere kant bekijken." (Hasi nam Mitrovic ook mee naar de beloftenmatch en analyseerde samen met hem de match, nvdr.)

Maar van Suarez weten we dat hij wegzakt als hij op de bank zit...

"Ja, maar Mati was meer beslissend toen hij in het begin van het seizoen inviel. Hij zat frisser. Ja, hij heeft vertrouwen nodig, maar ik moet ook eerlijk blijven tegen de andere spelers. Ik moet een evenwicht vinden."

Een grote centrale verdediger? Ja, maar hij moet ook kunnen voetballen hé

Eén keer scoren op stilstaande fases is ook bitter weinig?

"Ja, misschien moeten we daar meer op beginnen trainen. We hebben niet de gestalte, maar we kunnen dat anders oplossen. Door er creativiteit in te steken bijvoorbeeld."

Ga je in de wintermercato aandringen op een grote centrale verdediger?

"We hebben een verdediger wel nodig, maar hij moet eerst en vooral kunnen voetballen hé. Ik ben niks met een jongen van twee meter die niet kan shotten."

Wat heb je nog meer nodig?

"Ik mis smeerlapjes in mijn ploeg. Als je die hebt, verlies je nooit tegen Arsenal en Standard. Die laatste match was dan altijd op een gelijkspel geëindigd. Defour? Ja, die zou dat moeten zijn, maar er mogen er meer zijn hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties