Goal Mpoku enige lichtpunt in ordinaire vechtpartij tussen Genk en Standard

Goal Mpoku enige lichtpunt in ordinaire vechtpartij tussen Genk en Standard
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard zet zijn zegereeks verder dankzij een doelpunt van Mpoku. Voor de Rouches de vierde overwinning op rij. De tweede helft ontaardde eerder in een veldslag dan een voetbalpartij. De schoppen en gele kaarten vlogen in het rond. Enkel in de slotfase maakte Genk aanspraak op een punt.

Van een wedstrijd tussen Genk en Standard mag je meer verwachten dan wat beide ploegen zondagavond lieten zien. Alhoewel, in een wedstrijd tussen twee ploegen waar het de laatste maanden niet altijd peis en vree was - om het lichtjes uit te drukken - misschien ook niet. Standard legde de voorbije weken de nadruk op zijn organisatie, Genk heeft het daar nog altijd moeilijk mee, maar is aanvallend misschien iets mondiger geworden.

Het maakte dat de wedstrijd aan een gezapig tempo begon en Genk de bal opeiste, maar er weinig mee kon doen. De eerste (en laatste keer van die eerste helft) dat Standard dichtbij Köteles in de buurt kwam, was het wel prijs. Een goeie organisatie en een Paul José Mpoku in vorm is alles wat Standard tegenwoordig nodig heeft. De jeugdinternational krulde een vrije schop heerlijk over de muur en voorbij de Genkse doelman. Eén kans, één goal.

Genk, dat ondertussen al Buffel verloren had met een blessure, kon daar een bal op de paal van van Cissé en een goeie kopbalkans voor Schrijvers tegenover stellen. Daarmee moesten de Limburgers het wel doen. Dat en een hoop steriel balbezit. Niet iets waar de fans blij van werden en dat lieten ze bij het rustfluitsignaal ook duidelijk merken.

Beterschap kwam er niet in die tweede helft. We moesten zelfs een paar keer onze ogen sluiten. Voor het slechte spel, maar vooral voor de vliegende tackles en opstootjes die de wedstrijd ontsierden. Het werd een ware veldslag op het Limburgse veld. Voetballen was er maar weinig bij. En Delferière moest de match zelfs eens stilleggen voor anti-Waalse-gezangen. 

Het schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Tussen de Afrikaanse overtredingen door was er nog eens een sporadisch handsgeval met Ciman, maar niet gefloten. Genk gaf nooit de indruk iets aan de achterstand te kunnen doen behalve in de slotfase, toen Mboyo en Cavric een paar goeie kansen afdwongen op stilstaande fases. Het was echter Standard dat een tweede keer scoorde via Mujangi Bia. De Limburgers hebben nog heel wat problemen en een oplossing lijkt niet direct in de maak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties