Bijna zestig procent buitenlanders in Premier League

Bijna zestig procent buitenlanders in Premier League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog nooit speelden er zo weinig spelers uit eigen land in de grote vijf Europese competities. Engeland is koploper qua vreemde nationaliteiten, maar ook Italië en Spanje doen hun best.

Niemand kan echter tippen aan de Premier League. 59,3 procent van de spelers komt van buiten de landsgrenzen. Italië is een mooie tweede met 54,8 procent, gevolgd door Duitsland (43,5%) en Spanje (38,9%) op de derde en vierde plaats. Frankrijk heeft nog vrij veel eigen spelers, want slecht 31.6% komt van elders.

Overal is het percentage gestegen, behalve in de Premier League, waar een lichte daling van 1,6 procent te merken is. Italië heeft dan weer een inhaalbeweging gemaakt sinds 2009. Ze gingen van 42.4% naar 54.8% (+12.4%).

Meer Belgische zonen naar grote competities

Het land dat het meeste spelers levert aan de andere vier competities, is Frankrijk. 113 spelers om precies te zijn. Daarmee steken ze Brazilië (112) en Argentinië de loef af. Sinds 2009 verlaten ook veel Spanjaarden het land. Toen waren er dat nog 17, nu al 58 in de vijf grote competities. België zag zijn zonen ook meer uitwaaien naar de grote voetballanden: 31 in 2009, 41 in 2014.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties