Wilmots met meer uitleg: "Fellaini moet spitsen mee opvangen"

Wilmots met meer uitleg: "Fellaini moet spitsen mee opvangen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft ook een woordje uitleg gegeven bij zijn basisploeg, die hij vrijgaf voor de wedstrijd tegen IJsland. "Ik ga vier of vijf vervangingen doen tijdens de match", zei de bondscoach.

Johan Walckiers in Brussel

Eerst wat meer duiding over de geblesseerden. Laurent Ciman werkte dinsdag een speciaal programma af en zit zeker niet in de kern voor de match tegen IJsland. Ferreira-Carrasco trainde individueel, maar Wilmots neemt geen risico's en de flankspeler van Monaco zit dus ook in de tribune. Voor Anthony Vanden Borre, die ook individueel trainde, is er geen probleem.

Hazard gevraagd of hij wou rusten. Hij weigerde!

Dat Benteke en Dembélé zouden spelen, kondigde Wilmots al aan. Ook Adnan Januzaj krijgt een basisplaats. "Ik wil hem snel zien voorzetten of een actie maken in de laatste twintig meter, zonder egoïstisch te zijn. Hij start op rechts, maar positieveranderingen zijn niet verboden bij mij. Als ze maar hun werk doen in de defensieve transitie", gaf Wilmots aan.

Op het middenveld kiest hij voor Marouane Fellaini op de zes. "Hij moet in positie blijven, Dembélé en Witsel mogen mee naar voor. Marouane is kopbalsterk en dat kan van pas komen tegen die twee sterke spitsen van IJsland. Hazard? Ik heb hem gevraagd of hij wou rusten, maar hij weigerde, net als Toby Alderweireld. Iedereen wou spelen."

Of het niet het moment was om Simon Mignolet te laten spelen, vroeg iemand. "Kijk, ik ben daar duidelijk in: als Thibaut fit is, speelt hij! Punt!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties