FBI intensiveert FIFA-onderzoek

Jeroen Evens
| 1 reacties
FBI intensiveert FIFA-onderzoek
Foto: © Photonews

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI zal zijn eigen onderzoek naar corruptie binnen de FIFA intensiveren. CNN rapporteert dat het onderzoek onverminderd verdergezet wordt, en het tempo zelfs nog zal toenemen. De FIFA, op zijn beurt, pleitte zichzelf vandaag vrij van corruptie.

In New York zijn FBI-agenten al drie jaar bezig met een grondige doorlichting van de wereldvoetbalbond. Nu zullen agenten het volledige onderzoeksrapport van Michael Garcia in handen proberen te krijgen, maar dit rapport wordt vooralsnog door de FIFA niet vrijgegeven.

Garcia werd door de FIFA aangesteld om eventuele corruptie te onderzoeken met betrekking tot de toekenning van het WK aan Rusland en Qatar. De auteur van het rapport heeft zich al uitgesproken tegen de conclusies die de FIFA naar aanleiding van zijn rapport trok. “De verklaring bevat tal van onvolledige en onjuiste voorstellingen van de feiten en conclusies zoals die in het rapport zijn beschreven”, stelt Garcia. De FBI werkt in zijn doorlichting samen met een voormalige hooggeplaatste FIFA-bestuurder. Het zou gaan om Chuck Blazer, maar dit vermoeden werd niet bevestigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties