Sprokkels: de Buffalo's gaan dineren en nieuwe teamfoto voor STVV

Sprokkels: de Buffalo's gaan dineren en nieuwe teamfoto voor STVV
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het clubvoetbal staat eventjes op een laag pitje en de landenteams maken zich op om de eer van hun natie te verdedigen. Maar er zijn ook tijdens de interlandbreak een pak kleinere nieuwsberichten. Onze redactie goot ze in een handig overzichtje.

Marokko wint ruim van Afrikaanse collega's uit Benin

Marokko, dat onlangs besliste de organisatie van de Afrika Cup te laten passeren uit vrees voor een verdere verspreiding van het ebola-virus, won vanavond een oefenpot tegen Benin met 6-1. Nordin Amrabat zette zijn team met een kopbalgoal op weg naar de zege (zie video). Marouane Chamakh vierde na drie jaar afwezigheid zijn rentree door de eindscore vast te leggen.

Schweinsteiger terug aan het voetballen

Bastian Schweinsteiger staat terug op het trainingveld. De kapitein van de Duitse nationale ploeg sloot dinsdag terug aan op training. De middenvelder van Bayern Munchen, die geplaagd werd door een blessure aan de knie, speelde sinds de WK-finale niet meer.

De Buffalo's gaan dineren

Nu de Rode Duivels aan het werk zijn, maken de AA Gent-spelers van de vrije momenten gebruik om eens lekker te gaan dineren. Dat de sfeer bij de Buffalo's goed zit, deelde middenvelder Brecht Dejaegere mee via Instagram.

 

#InstaSize 👌

Een foto die door bdejaegere is geplaatst on

Nieuwe ploegfoto voor STVV

De fiere leider uit de Proximus League ging vandaag op de ploegfoto. STVV won gisteren zijn inhaalduel bij Tubeke en staat momenteel drie punten los op eerste achtervolger Eupen.

De Greef verlengt bij de Ajuinen

Arnaud De Greef heeft zijn contract bij Eendracht Aalst verlengd. De voormalige verdediger van RSC Anderlecht en KVC Westerlo tekende een verbintenis tot de zomer van 2016 met een optie op een extra jaar.

Het gaat goed met Pelé

Brazilië stond gisteren in rep en roer nadat was uitgelekt dat Pelé was opgenomen in het ziekenhuis met buikpijn. De Braziliaanse voetballegende liet nier- en galstenen operatief verwijderen, maar stelt het goed.

Leuke winst voor Chelsea

Chelsea klokt het financiële jaar af met een winst van net geen 25 miljoen euro. Niet slecht voor een team dat wekelijks miljoenen moet uitgeven aan spelerslonen…

Moyes: “Ik ben meer Mourinho dan Guardiola”

David Moyes werd vandaag voorgesteld als de nieuwe coach van Real Sociedad en de Schot liet meteen een leuke opmerking optekenen. “Ik ben meer Mourinho dan Guardiola.”

NAC Breda 2 - 2 KV Mechelen

NAC Breda kwam 2-0 voor tegen Malinwa, maar dat knokte nog terug. Matthys miste een strafschop, Kosanovic lukte twee doelpunten - waaronder een vrije trap. Via doelman en lat voorkwam de club uit Breda nog de 2-3 van Hanni.

Waasland-Beveren doet vertrouwen op

Waasland-Beveren heeft op het veld van MVV in Maastricht een oefenmatch met 0-6 gewonnen. Vukusic zorgde voor een hattrick, ook Destorme, Sousa en Cale scoorden. 

Rode Duivels trainen achter gesloten deuren

De training van morgen op Neerpede wordt er één achter gesloten deuren. Tovert Wilmots een nieuwigheid uit de hoed tegen Wales?

AA Gent op bedrijfsbezoek

De selectie van AA Gent gaat al eens graag op bedrijfsbezoek. In de vorige interlandbreak bezochten ze een staalfabriek, deze keer is de Volvo-fabriek in Gent aan de beurt. Het werd een leuke middag voor de vele Gent-fans onder de arbeiders.

KV Mechelen traint samen met G-team

Het G-team van KV Mechelen trainde gisteravond samen met de A-kern. Mooi gebaar van de Mechelse club.

Eupen loopt storm voor topper

In Eupen is het dit weekend feest. Naast de topper tegen Lommel United is het immers ook de feestdag van de Duitstalige Gemeenschap. Daardoor zal het stadion zaterdagavond goed gevuld zijn. Er komen immers 3000 geïnviteerden naar de Kehrweg.

“Chelsea bereidt bod voor op Bale”

De voorbije dagen werd Gareth Bale al gelinkt aan Manchester United, maar de zaakwaarnemer van de Welshe ster liet weten dat een vertrek bij Real Madrid niet aan de orde is. De Engelse media geven echter niet op: vandaag wordt Bale gelinkt aan Chelsea.

Goal van Origi hot in Premier League

Liverpool kan momenteel niet overtuigen in Engeland. Volgens een pak kenners is Divock Origi de ontbrekende schakel. En dat proberen de fans nu aan te tonen met onderstaande video…

Plannen Abramovich gaan niet door

Roman Abramovich had het plan opgevat om een voormalige elektriciteitscentrale om te bouwen tot een voetbalstadion, maar dat gaat niet door. Chelsea zal de komende zeven seizoenen normaal gezien aantreden op Stamford Bridge.

Ajax-coach op weg naar Londen?

Arsenal heeft nog een overeenkomst met Arsène Wenger tot medio 2017, maar de kans is groot dat het contract niet zal worden verlengd. Ondertussen speuren the Gunners de markt al af naar een nieuwe coach. Frank de Boer zou bovenaan het lijstje staan.

Keane heeft losje handen

Roy Keane heeft gisteren een fan het ziekenhuis ingeslagen. De man drong het spelershotel van de nationale ploeg van Ierland binnen met de vraag of Keane zijn biografie wilde signeren. En dat werd niet goed ontvangen bij de voormalige aanvoerder van Manchester United…

De Kerels bij beschutte werkplaats

De spelers van KV Kortrijk maakten van de interlandbreak gebruik om de beschutte werkplaats De Waak in Kuurne te bezoeken. De spelersgroep van Yves Vanderhaeghe kreeg er een rondleiding. KVK TV maakte er een filmpje van:

Van Hout held in India

Kristof Van Hout - in België vond de doelman geen club - is verkozen tot beste doelman van de Indische Super League. "In januari ben ik terug een vrije speler, dan zien we wel", aldus de goalie tegen HNB.

Platini gaat monument rond 'Kerstbestand 1914' inhuldigen

In het weekend van 19 tot 21 december is er een herdenkingsweekend voor het Kerstbestand van 1914, toen een potje voetbal een aantal dagen vrede in de loopgraven bewerkstelligde. Ook Michel Platini - baas van de Europese voetbalbond UEFA - zal zijn duit in het zakje doen en een monument inhuldigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties