Vrouwen Standard blijven op kop

Vrouwen Standard blijven op kop
Foto: © SC

Vorige week was er speeldag 9 in de BeNe League. Met weinig succes voor de Belgische teams: enkel Standard kon winnen en blijft zo leider, de andere Belgische ploegen gingen stuk voor stuk onderuit. Een overzicht.

Leider Standard nam het op tegen PEC Zwolle, een lagere middenmoter in de competitie. De Rouchettes verloren dit seizen nog maar 1 keer, tegen AA Gent en thuis tegen Zwolle wilde het terug aanknopen met de drie punten en zo op kop blijven.

En dat lukte uiteindelijk ook. Lewerissa opende tien minuten voor rust, na de koffie ging het sneller. Mijnheer deed even iets terug tusen de doelpunten van Wullaert en opnieuw Lewerissa, in de slotfase maakte Coutereels de bezoeksters helemaal monddood.

Geen stunts van Gent, Club of Lierse

Gent ontving Twente, de kampioen van de voorbije jaren en voorlopig derde op twee punten van Standard. De Buffalo's konden niet stunten en verloren uiteindelijk met 1-4. Een van de bezoekende doelpunten werd gescoord door Yana Daniëls, Red Flame en ex-Lierse.

Bij Club Brugge - Ajax kwam Timmy Simons de aftrap geven, maar ook hij kon niet verhinderen dat blauw-zwart onderuit ging met 0-3 tegen de sterke Amsterdamse meiden.

Lierse kroop na een 6 op 6 uit de gevarenzone, maar kon de opmars niet verderzetten tegen ADO Den Haag. Een doelpunt van Mermans twintig minuten voor tijd kwam te laat, want toen stond het al 0-2.

OHL blijft puntenloos, vreemde owngoal

OHL ten slotte verloor ook met nieuwe coach Van Roost het eerste duel in de BeNe League, door onder andere een knullige owngoal van keepster Van Houtven.

Alle uitslagen op een rijtje:

Club Brugge - Ajax 0-3
Standard - PEC Zwolle 4-1
PSV/FC Eindhoven - OHL 3-0
Telstar - Heerenveen 1-0
Lierse - ADO Den Haag 1-2
AA Gent - Twente 1-4
Anderlecht was vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties