Bale laat Hazard én Messi achter zich

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Bale laat Hazard én Messi achter zich
Foto: © Photonews

Gareth Bale reist zondag vol vertrouwen af naar het Koning Boudewijnstadion. De Welshman etaleerde dit seizoen al regelmatig zijn bloedvorm en wil ook België laten proeven van zijn kunnen. Is de flankaanvaller echt zo gevaarlijk? Onze redactie dook in de statistieken.

Door Cédric De Volder

Gareth Bale is dezer dagen op dreef. De Welshman kampte dit seizoen dan wel al met een blessure, maar was verder een basispion bij Real Madrid. En dat valt duidelijk af te lezen aan zijn statistieken. De voormalige ster van Tottenham Hotspur scoorde al vijf doelpunten in acht wedstrijden. Gemiddeld doet hij de netten om de 137 minuten trillen in La Liga. 

Ook tijdens de EK-kwalificatiecampagne met Wales zijn de cijfers meer dan goed. Wales staat momenteel aan de leiding in de groep van de Rode Duivels en dat is grotendeels aan Bale te denken. De ster van het elftal was al goed voor twee rozen in drie duels. Voor de volledigheid: zijn ploegmaat bij Real Madrid, ene Cristiano Ronaldo, doet het nog straffer. De Portugese ster tekent voor één doelpunt elke vijftig minuten...

Beter dan Hazard én Messi

"Wales heeft met Bale een superster? Wij hebben Eden Hazard", kregen we afgelopen woensdag nog te horen uit de mond van enkele Rode Duivels. En toch zijn de statistieken van Hazard - met één doelpunt om de 317 minuten - een pak minder goed dan die van Bale. Al kan je beide spelers natuurlijk moeilijk vergelijken. Oh ja, Bale laat ook Lionel Messi achter zich. De Vlo heeft telkens 141 minuten nodig om te scoren. En dat zijn er toch vier meer dan King Gareth.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties