Plan om Bale te stoppen: "Als collectief, niet als individu"

Plan om Bale te stoppen: "Als collectief, niet als individu"
Foto: © photonews

'De schrik van Wales', 'De wervelwind', 'Het gevaar op links',... Gareth Bale is internationale topklasse en de absolute ster van de tegenstander van zondag. De Rode Duivels benaderen hem met veel respect. De één al wat meer dan een ander.

Anthony Vanden Borre is bijvoorbeeld helemaal niet onder de indruk. Maar is hij dat ooit van een tegenstander? Vanden Borre lift zijn niveau meestal op als het gaat om tegenstanders van grotere klasse. "Of ik nu tegen Origi of Bale moet spelen, het maakt me niet uit", zei de rechtsachter donderdag. "Hij heeft alles, maar we zien zondag wel. Voorlopig maak ik me niet druk."

Divock Origi ontleedde dan weer de kwaliteiten van de sneltrein. "Zijn kwaliteiten? Efficiëntie. Alles wat hij doet heeft één reden: scoren. Daar doet hij alles voor en meestal met succes", aldus de aanvaller.

Backs, niet te ver opschuiven

Thibaut Courtois gaf zijn flankverdedigers dan weer raad. "Ze mogen niet te ver opschuiven. Je mag Bale niet te veel ruimte geven, want dan zie je hem niet meer terug."

Marc Wilmots zag het dan weer als een uitdaging voor de hele ploeg. "Bale vang je niet op als individu, maar als collectief", zei de bondscoach. "Eén man heeft niet de verantwoordelijkheid om hem te stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties