Schouterden denkt niet aan transfer: "Ik wil tonen waarom Westerlo me gehaald heeft"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Schouterden denkt niet aan transfer: "Ik wil tonen waarom Westerlo me gehaald heeft"
Foto: © Photonews

Nils Schouterden versierde in het tussenseizoen een transfer van KAS Eupen naar KVC Westerlo. De flankaanvaller speelde tijdens de heenronde een pak minder dan verwacht. "Het was een samenloop van omstandigheden die me aan de kant heeft gehouden", doet hij tegenover onze redactie zijn verhaal.

Door Cédric De Volder

Nils Schouterden streed vorig seizoen tot de laatste snik met KAS Eupen om de promotie naar de Jupiler Pro League. KVC Westerlo en Royal Mouscron Péruwelz wonnen uiteindelijk het pleit en de flankaanvaller koos voor een avontuur bij de Kemphanen. Al had hij zich wellicht een leukere rentree op het hoogste niveau voorgesteld.

"Het seizoen begon voor me met twee wedstrijden schorsing", doet Schouterden zijn verhaal. "Vervolgens kwam ik meteen in de ploeg, maar de coach opteerde voor een rotatiesysteem. Al weet ik natuurlijk zelf ook wel dat ik mijn beste wedstrijden niet heb gespeeld. Het overlijden van mijn schoonvader eind augustus was een serieuze klap. Ik speelde die dag zelfs nog de eerste helft tegen Zulte Waregem, maar ik was helemaal niet klaar."

Ik wil tonen waarom Westerlo me heeft aangetrokken. Er zijn geen excuses meer

"Beetje bij beetje kwam ik er bovenop", gaat de 25-jarige Leuvenaar verder. "Maar dan blesseerde ik me opnieuw. Of de coach in die periode veel met me gepraat heeft? Hij weet ook wel dat ik het lastig had. En daar komt dan nog eens de aanpassing aan een nieuwe club bovenop, hé. Maar ik hoop dat ik vanaf nu vertrokken ben. Ik heb alleszins een goede week op training achter de rug. Ik wil tonen waarom Westerlo me heeft aangetrokken. Er zijn geen excuses meer."

Er verscheen eerder vandaag overigens nog een gerucht in de Nederlandse media. FC Utrecht zou een oogje hebben op Schouterden. "Maar dit is allesbehalve het moment om aan een transfer te denken. Ik speel dan wel niet veel, maar ik voel me wel goed bij Westerlo. Of de geruchten steek houden? Ik heb mijn zaakwaarnemer alleszins nog niet gehoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties