Wilmots benadrukt nog eens groepsmentaliteit: "Er wordt teveel gefocust op Hazard"

Wilmots benadrukt nog eens groepsmentaliteit: "Er wordt teveel gefocust op Hazard"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots heeft 25 fitte spelers voor de wedstrijd tegen Wales. De bondscoach kreeg een paar keer de wind van voor deze week, maar bleef sereen antwoorden op alle vragen. "Ik zal altijd beschikbaar zijn", aldus Wilmots.

Johan Walckiers in Neerpede

U hebt voor de eerste keer op stilstaande fases getraind?

"Ja, we hebben ook een halfuur tactiek ingelast en daarna op die stilstaande fases getraind. Vooral op positiespel daarbij. Niet dat we honderden corners en vrije trappen genomen hebben, maar ik heb tijdens mijn trainerscursus in Keulen geleerd dat tonen beter is dan uitleggen. Daarom heb ik alle pionnetjes eens op de juiste plaatsen gezet."

We hadden het net nog met Eden Hazard over dat hij bij Chelsea beslissender is dan bij de nationale ploeg...

"Clubvoetbal en internationaal voetbal kan je niet vergelijken. Soms wordt er gewoon teveel verwacht van Hazard. Er wordt maar over één speler gesproken. Daar concentreert men zich op. Maar Eden is een topspeler en wil zich graag bewijzen bij de nationale ploeg ook. Maar de drie spelers achter de spitsen moeten mee het verschil maken. Eden is op de goeie weg en ik ben zeker tevreden."

Maar is het normaal dat De Bruyne belangrijker is dan Hazard. Of in ieder geval: hij komt meer aan de bal.

"Ik heb 25 belangrijke spelers, niet één of twee. België is belangrijk, niet de statistieken van Hazard. En Eden is niet egoïstisch. Hij is een voorbeeld voor iedereen."

Hoe belangrijk is die FIFA-ranking voor u?

"Het belangrijkste is dat we de komende jaren bij de toptien blijven. Derde of vierde maakt me niet zoveel uit."

Is alles uitgepraat?

"Er is geen probleem geweest. Courtois zijn uitspraken bedoelen jullie? Ik heb zelf twaalf jaar speler bij de nationale ploeg geweest. Zoals in elke familie is er wel eens discussie. En voor de rest blijven alle spelers altijd beschikbaar. Een leider? Een leider houdt die dingen voor in de kleedkamer, maar dat weet Thibaut nu ook."

Ziet u een andere Chadli?

"Een nieuwe trainer kan goed of slecht uitdraaien voor een trainer. Kijk maar naar Moussa. Maar ik hou van de speler Nacer. Hij is altijd klaar. Als hij moet invallen, zal hij er direct staan. Net als Mertens."

Dat u de nadruk legde op de blessure van Ciman, wil dat zeggen dat hij een optie is?

"Op rechtsback heb ik Anthony Vanden Borre en als back up Meunier. Centraal kan hij ook uit de voeten. Maar hij is klaar."

Is met jullie status ook de druk gestegen?

"Wij willen het spel maken. Vroeger was dat niet altijd zo, maar dat is een identiteit die we willen en waar we aan werken. Druk hoort daar bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties