De Bruyne is uniek bij Duivels: "Ik speel met risico en verticaal"

De Bruyne is uniek bij Duivels: "Ik speel met risico en verticaal"
Foto: © Photonews

Kevin De Bruyne zal zondag weer de draaischijf van onze rode garde moeten worden. De man-in-vorm van Wolfsburg kreeg woensdag rust om tegen Wales te kunnen vlammen. "Misschien ben ik wel de verbindingsman ja", zei hij zonder valse bescheidenheid.

Johan Walckiers in Neerpede

Je hoort spelers soms wel eens hun eigen waarde voor een elftal naar beneden halen. Uit de mond van Kevin De Bruyne zou zoiets vreemd klinken, want iedereen weet hoe belangrijk hij is. 

Kevin, woensdag kreeg je rust. Blij?

"Ik wil altijd spelen, maar misschien is het wel goed dat ik gerust heb. Ik heb elke minuut dit seizoen al gespeeld en het is nog lang. Ik ken mezelf ook: als ik op het veld sta, geef ik honderd procent. Ik ga niet ineens aan 50 procent gaan spelen. Soms is het dus wel nodig om te rusten."

Zou het woensdag beter gegaan zijn met jou op het veld?

"We hebben gewonnen. Tegen Bosnië waren er ook punten die beter konden en toen stond ik wel op het veld. Soms gaat het gewoon minder in bepaalde matchen. Dat is niks vreemds."

Spelen de Duivels anders met jou erbij?

"Ik denk het wel. Ik speel heel snel en verticaal. Ik ben een type speler waarvan er niet veel in de kern zitten. Misschien zorgt dat wel voor een evenwicht."

Ben je een soort verbindingsman?

"Ja, dat kan wel. Ik leg veel risico in mijn spel en dat weet iedereen. Maar er zijn nog spelers die dat kunnen."

Vond je de kritiek te zwaar?

"Het is normaal dat er kritiek is en dat moet ook. Er waren punten die niet goed waren, maar mijn enige opmerking is dat er een evenwicht moet zijn tussen het positieve en het negatieve. Er wordt soms te veel nadruk gelegd op het slechte. Het niveau is de voorbije jaren omhoog gegaan. De ploegen spelen anders tegen ons. Daar moet je rekening mee houden. Kritiek is niet slecht zolang het een positieve boodschap inhoudt."

Voel je de druk stijgen?

"Na het WK hebben we beslist om anders te gaan spelen, een andere stijl. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen. We moeten nog leren en dat gaat met vallen en opstaan."

Jij lijkt belangrijker dan Eden Hazard geworden?

"Dat is niet te vergelijken. Dat ik meer passes krijg? Ik sta centraler en Eden probeert een bal bij te houden terwijl ik hem probeer door te geven. We zijn twee verschillende types.é

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties