Flashback Wales: vijf keer gewonnen, vijf keer niet

Flashback Wales: vijf keer gewonnen, vijf keer niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Wales morgen op bezoek komt in het Koning Boudewijnstadion, dan is dat voor duel nummer 11 tussen beide landen. De statistieken spreken in het voordeel van de Rode Duivels: de helft van de keren konden we winnen.

Tien duels speelden we al tegen Wales. Vijf daarvan wonnen we, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en drie keer verloren we. Qua doelsaldo staan we er wel wat minder voor: de zeges van Wales waren ruimer, waardoor we 16 keer scoorden en er evenveel tegenkregen tegen de Welsche boys.

In de jaren '40 wonnen en verloren we een vriendschappelijk duel van Wales, vooral in de jaren '90 was het quasi elke kwalificatieperiode koekenbak en moesten we tegen Wales aan de bak. Wie kan zich de 1-2 in Cardiff met goals van Crasson en Staelens op weg naar het WK 1998 niet herinneren?

Ook op weg naar het WK in Brazilië kwamen we Wales al tegen, een voorbode van opnieuw een aantal keer na elkaar in de jaren '10? Wie weet. In Wales wonnen we met 0-2, de afwezige Kompany en Vertonghen scoorden. De terugmatch werd 1-1, al was België toen net geplaatst voor het WK en was de druk er wat af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties