België - Wales: de rapporten van onze Rode Duivels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 73 reacties
België - Wales: de rapporten van onze Rode Duivels
Foto: © photonews

De Rode Duivels geraakten vanavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Wales. Het niveau van het Belgische spel was dan wel niet slecht, maar de Welshe muur bleek niet te slopen. Hoe deden onze landgenoten het?

THIBAUT COURTOIS (6) speelde zoals altijd zijn wedstrijd. De doelman van Chelsea moest de handen uit de mouwen steken bij een vrije trap van Gareth Bale. Verder toonde hij dat een doelman in de Premier League heerst in het luchtruim.

ANTHONY VANDEN BORRE (6) keek regelmatig achterom. Het was duidelijk dat Marc Wilmots hem had ingepeperd om zijn defensieve taken niet te verwaarlozen. De verdediger van RSC Anderlecht was overigens telkens een aanspeelpunt bij Welshe druk.

TOBY ALDERWEIRELD (6) speelde een vrij onopvallende wedstrijd en dat is meestal een goed teken voor een verdediger. De huurling van Atlético Madrid werd er na de pauze dan wel eens afgelopen door Gareth Bale, maar dat kan natuurlijk gebeuren…

NICOLAS LOMBAERTS (7) wierp zich op tot leider in de defensie. De verdediger van Zenit was voor de koffie overigens dicht bij een doelpunt, maar zijn knal spatte uiteen op de paal.

JAN VERTONGHEN (6) deed eigenlijk hetzelfde als Anthony Vanden Borre aan de overkant. Na een tiental minuten voetballen was zijn tussenkomst overigens broodnodig na een prachtige doorsteekbal van Aaron Ramsey.

AXEL WITSEL (7) was wederom één van de betere Rode Duivels. De middenvelder van Zenit acteerde opnieuw een rijtje lager dan afgelopen woensdag en was amper op een foutje te betrappen. De wisselwerking met Marouane Fellaini was goed.

MAROUANE FELLAINI (6) mocht vanavond iets hoger voetballen. Het deed ons bijwijlen denken aan de Big Fella van bij Everton. Al vergat Fellaini wel nog dreigend te zijn voor de doelmond. Zoals hierboven gezegd: de wisselwerking met Axel Witsel verliep vlot.

KEVIN DE BRUYNE (7) bewees nogmaals dat hij werd gemist tegen IJsland. De middenvelder van VfL Wolfsburg zorgde voor diepgang en lag vooral voor de rust aan de basis van enkele kansen. Hij nam de stilstaande fases, tot de invalbeurt van Dries Mertens, voor zijn rekening en deed dat goed.

NACER CHADLI (6) verkeert bij Tottenham Hotspur in de vorm van zijn leven, maar vergat dé grootste kans van de partij af te werken. De flankaanvaller haalde enkele keren de achterlijn, maar het was eigenlijk te weinig.

EDEN HAZARD (7) startte net zoals in Bosnië-Herzegovina flitsend aan de partij. Het goudhaantje van Chelsea ging regelmatig op wandel, maar kon zijn niveau ook vanavond geen negentig minuten volhouden.

DIVOCK ORIGI (6) kreeg de voorkeur op Romelu Lukaku en Christian Benteke. De huurling van Liverpool FC woog dan wel op de Welshe verdediging, maar was te weinig betrokken in de combinaties.

CHRISTIAN BENTEKE (5) kwam op het uur Nacer Chadli aflossen, maar heeft duidelijk nog last met het matchritme. De aanvaller van Aston Villa leek het lastig te hebben met het tempo en kwam eigenlijk overal een stapje te laat.

DRIES MERTENS (6) werd in de zeventigste minuut tussen de krijtlijnen gegooid voor Divock Origi. De flankaanvaller van SSC Napoli was zoals altijd bedrijvig, maar kon het verschil niet meer maken.

ADNAN JANUZAJ (/) kwam zo’n vijf minuten voor tijd de geblesseerde Dries Mertens vervangen. De middenvelder van Manchester United had te weinig speelminuten voor een beoordeling. 

MARC WILMOTS (6) smeet zijn kostuumvest al snel in de dug-out, maar wachtte veel te lang met wisselen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties