Reactie Alderweireld: "Het kon ook zomaar 1-0 zijn, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Alderweireld: "Het kon ook zomaar 1-0 zijn, hé"
Foto: © Photonews

België geraakte gisteren niet verder dan een 0-0- gelijkspel tegen Wales. De organisatie zat goed, maar dat doelpuntje wilde maar niet vallen. "We verdienden de overwinning, maar uiteindelijk is er niets aan de hand."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels kregen vooral voor de pauze enkele kansen om het leer voorbij Wayne Hennessey in doel te duwen, maar het ronde kleinood had geen zin om mee te werken. "Het resultaat is dan ook teleurstellend", aldus Toby Alderweireld. "We zijn enorm scherp aan de wedstrijd begonnen. Iedereen wilde iets tonen na de mindere partij tegen IJsland."

"Het geluk in de laatste pass ontbrak een beetje", analyseert de verdediger van Southampton FC. "Het kon eigenlijk zomaar 1-0 zijn, hé. Maar langs de andere kant was het ook constant opletten. Gareth Bale is niet alleen dé kracht van Wales, maar is ook één van de beste spelers ter wereld. Een mindere ploeg komt hier sowieso verdedigend voetballen. Maar Wales heeft een sterk elftal. Dan is het extra lastig."

We haalden een goed punt in Bosnië en verdienden tegen Wales gewoon om te winnen

De Belgische voetbalnatie was het voorbije anderhalf jaar meer dan verwend. Het knaagt dan ook dat we de laatste drie wedstrijden slechts één overwinning te zien kregen. "Maar het waren zware wedstrijden", besluit Mega Toby. "We haalden een goed punt in Bosnië-Herzegovina. Tegen Wales verdienden we dan weer om de wedstrijd te winnen. Er is dus niets aan de hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties