KVO en Vanderbiest vs. Standard: "Na ontslag van Luzon? Enkel contact via tussenpersonen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KVO en Vanderbiest vs. Standard: "Na ontslag van Luzon? Enkel contact via tussenpersonen"
Foto: © photonews

KV Oostende start de terugronde van de reguliere competitie met de komst van Standard. De West- Vlamingen gingen enkele maanden geleden nog op spectaculaire wijze winnen in Luik, maar krijgen zondag een volledig ander elftal tegenover zich. "Eigenlijk hebben we alles te winnen."

Door Cédric De Volder

De interlandbreak ligt alweer achter ons en de Belgische teams beginnen aan de terugronde. KV Oostende moet meteen aan de bak tegen één van de ploegen-in-vorm: Standard. "Die pauze kwam van pas voor ons", vertelt Fred Vanderbiest in een gesprek met Voetbalkrant.com. "We kampten de voorbije weken met een dipje, terwijl Standard de goede flow te pakken heeft."

"En net daarom is dit misschien wel een ideale wedstrijd om te hervatten", vervolgt de oefenmeester van the Kustboys. "We hebben alles te winnen, maar moeten waakzaam blijven. Ik verwacht nog steeds een resultaat waar we mee naar buiten kunnen komen, hé. En op die manier kunnen we dat positieve gevoel van in de heenronde terugvinden. We keken toen na de goede resultaten misschien iets te snel omhoog."

We keken na de goede resultaten in de heenronde misschien iets te snel omhoog

Een gevoel dat er na de wedstrijd in de Vurige Stede zeker en vast was. The Kustboys gingen er immers met zware 3-5-cijfers winnen. Al komt er zondag een 'ander' Standard op bezoek. "De Rouches haalden een twaalf op twaalf en slikten geen enkel tegendoelpunt. Standard voetbalt dan wel in blok, maar hun snelheid in de omschakeling is enorm."

Nog een leuk extraatje: de naam van Vanderbiest werd gefluisterd in de wandelgangen op Sclessin na het ontslag van Guy Luzon. Wat was daar nu precies van aan? "Er is nooit effectief contact geweest tussen mij en iemand van Standard", besluit de coach. "Er waren wel enkele tussenpersonen die me over de aanbieding spraken. Maar was dat geloofwaardig?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties