Cijfers liegen niet: Club en KVK geven elkaar geen duimbreed toe

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Cijfers liegen niet: Club en KVK geven elkaar geen duimbreed toe
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond strijden KV Kortrijk en Club Brugge voor een plaatsje in de kwartfinale van de Beker van België. De cijfers bewijzen alleszins dat het een leuke pot zal worden. Beide ploegen kunnen namelijk de beste statistieken voorleggen.

Door Cédric De Volder

Club Brugge is momenteel de leider in onze competitie, maar eigenlijk is KV Kortrijk de beste van de klas. De troepen van Yves Vanderhaeghe slaagden er dit seizoen al negen keer in om de volle buit te pakken. Niemand doet beter!

De voorbije weken was er alvast een pak te doen rond de wedstrijd. Club Brugge werd dan wel als thuisploeg uitgeloot, maar na veel vijven en zessen - en dik tegen de zin van blauw-zwart - vindt de wedstrijd toch plaats in het Guldensporenstadion.

Leuk detail: enkele weken geleden gingen de Kerels nog op bezoek op Olympia. Club stuurde Veekaa wandelen met een droge 5-0. Al is dit Kortrijk niet meer dezelfde ploeg. De Kortrijkzanen pakten tijdens hun laatste tien wedstrijden vier punten meer dan Club en kunnen een gelijkaardig doelsaldo voorleggen.

Groot verschil: Club Brugge weet dit seizoen niet wat verliezen is. Blauw-zwart leed de enige nederlaag van het seizoen op het veld van KV Mechelen. Op 21 september werd met 3-1 verloren Achter De Kazerne van KV Mechelen. 

Statistieken in de weegschaal

Onze redactie onderzocht de statistieken van de voorbije tien wedstrijden van beide clubs. Kortrijk en Club geven elkaar amper een duimbreed toe. Al volgt hier wel een voetnoot: blauw-zwart was actief op het Europese toneel, de roodhemden dan weer niet.

 

CLUB BRUGGE

KV KORTRIJK

LAATSTE 10 PARTIJEN

20 op 30 (5-5-0)

24 op 30 (8-0-2)

DOELPUNTEN VOOR

25

23

DOELPUNTEN TEGEN

9

8

DOELSALDO

+16

+15

LAATSTE NEDERLAAG

21/09: KVM 3 – 1 FCB

29/10: KVK 2 – 3 RSCA


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties