Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op speeldag achttien kregen we de zware nederlaag van Anderlecht bij Mouscron- Péruwelz en een non-match in de Waalse derby. Gent knalde met schoten naast, over, op het doelhout en op Köteles de speeldag ten einde, maar wie haalde het team van de week?

Doel

Köteles zat heel dichtbij een nominatie, maar het was gisteravond toch vooral Gent dat zelf de kansen de nek omwrong. Olivier Werner draagt deze week onze voorkeur weg. Hij presteerde fantastisch op Lokeren.

Verdediging

Hij werd bijgestaan door Bourdin, die een foutje van de doelman nog kon rechtzetten door de bal van de lijn te halen. Naast hem krijgen we links Ulens, outstanding tegen Mechelen, en rechts Nielsen. Een goaltje had gemogen, maar zijn verdedigende tussenkomsten waren simpelweg top tegen Genk.

Middenveld

Op een dichtbevolkt middenveld vinden we een drietal centraal. Vandendriessche was de drijvende kracht bij Mouscron-Péruwelz. Hij scoorde maar liefst twee goals tegen Anderlecht. Naast hem overvleugelde Neto het jonge Genkse middenveld. Voor beide heren knalde en passte Destorme Waasland-Beveren naar drie gouden punten.

Op de flanken zien we Stijn De Smet en Steeven Langil staan. Langil reet elk gat in de zwakke Anderlecht-defensie genadeloos open. Vooral Acheampong zag sterretjes. De Smet was geweldig in de mooie 3-0 zege van Kortrijk tegen KV Mechelen.

Aanval

Voorin kiezen we voor Teddy Chevalier en Abdoulay Diaby. De topschutter van Mouscron-Péruwelz kwam niet tot scoren, maar gaf een assist én lokte de penalty uit. Redelijk belangrijk in de zege tegen Anderlecht dus. In Kortrijk stonden alle schijnwerpers op Chevalier en de Fransman tekende voor een totaalprestatie. Chapeau!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties