Anderlecht maakt indruk in Dortmund: de punten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Anderlecht maakt indruk in Dortmund: de punten
Foto: © SC

Anderlecht ging vanavond met opgeheven hoofd uit de Champions League. Tegen Borussia Dortmund hield het goed stand en zelfs wanneer de Duitsers op voorsprong kwamen vond het nog kracht om terug te slaan.

Silvio Proto: 9
De doelwachter van Anderlecht hield zijn team recht in de eerste helft. Best indrukwekkend, die Gelbe Wand van Dortmund, maar vanavond stond er een groene wand voor. Echt niets passeerde de halve Italiaan voor de rust. Zelfs niet Immobile, nochtans een hele. Kon niets verhelpen aan de goal en hield paars-wit nog een paar keer recht.

Anthony Vanden Borre: 7
Werd er al eens af gelopen door de pijlsnelle Mkhitaryan, maar deed zijn werk al een stuk beter dan tegen Mouscron-Péruwelz. Zorgde voor de perfecte assist.

Chancel Mbemba: 8
Als Mbemba nog niet in het boekje van Klopp stond, staat hij er nu ongetwijfeld wél in. Een panna bij Immobile, een paar broodnodige intercepties én een snedige tackle op Kagawa, dikke match.

Olivier Deschacht: 5
Miste in de eerste minuten een belangrijke interceptie en mocht daarna blij zijn dat ene Mbemba een goeie avond had. Ging bij de goal niet vrijuit.

Fabrice N'Sakala: 6
Eindelijk nog eens een echte linksachter bij Anderlecht. Moest wel een beetje zijn plaats zoeken, maar deed het al bij al goed.

Sacha Kljestan: 5
Sacha speelde opnieuw met ups en downs. Af en toe goeie tussenkomsten, af en toe dom balverlies. Die kans vlak voor de rust had er ook in gemogen.

Leander Dendoncker: 7
Trok vooral verdedigend goed zijn streng, maar was af en toe nog iets te onzuiver in de passing. Een goeie match van de jongeling.

Ibrahima Conté: 6
Degelijke partij van de winger, maar hij wisselde goeie acties met mindere af.

Dennis Praet: 8
Masterclass van de jonge middenvelder, in elk opzicht. Bood Mitrovic al een uitstekende kans aan voor de rust en ging na de koffie op dat elan door. Zal hier volgend jaar niet ver uit de buurt spelen, lijkt ons.

Frank Acheampong: 7
Begon wisselvallig, maar had na de rust nog voldoende in de tank om nog enkele indrukwekkende rushes op te zetten. Had misschien wel een penalty verdiend.

Aleksandar Mitrovic: 7
Miste voor de rust een dot van een kans, maar maakte dat ruimschoots goed met zijn goal. Knappe kopslag!

Youri Tielemans: 6
Viel gretig in. Heeft de boodschap begrepen.

Heylen en Cyriac vielen te laat in voor een beoordeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties