Reactie Proto man van de match: "Kritiek heeft me nog meer gemotiveerd"

Proto man van de match: "Kritiek heeft me nog meer gemotiveerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Acht cruciale reddingen zagen we Silvio Proto doen. Een bevestiging van zijn kunnen en een antwoord op de kritiek die hij de afgelopen weken kreeg. "Daar was ik wel triest over", aldus Proto.

Johan Walckiers in Dortmund

Eerst en vooral zijn superwedstrijd: "De eerste bal die ik op me zag afkomen, was meteen supermoeilijk", vertelt hij over het schot van Kagawa. "De kritiek van de voorbije weken heeft me gemotiveerd. Maar ik probeer gewoon mijn ploeg te helpen om kampioen te worden, zoals ik de voorbije drie jaar gedaan heb."

Kritiek kwam van mensen die eens dicht bij mij stonden

Al deed het pijn. "Ja, vooral omdat de kritiek kwam van mensen die eens dicht bij mij stonden. Ze zijn nu niet actief meer als actieve speler, maar in een andere functie in het voetbal. Bepaalde analisten? Ja, dat zijn conclusies die jullie trekken", lachte hij. "Mij hoorde je het niet zeggen."

Proto werd in Dortmund verkozen tot man van de match. "Dat doet wel plezier. Het zou ook leuk zijn als de mensen van de UEFA mijn prestatie opmerkten en aan me dachten voor het 'Team van de Week', maar het is ook geen drama als ze dat niet doen."

De Gouden Schoen? Ik hoop eerder dat Dennis wint

Maar als we opmerken dat er binnenkort ook gestemd wordt voor de Gouden Schoen en dat mensen dit wel zullen onthouden, zien we toch een glimp van hoop. "Ja, het zijn jullie die moeten stemmen hé", knipoogde hij. "Ik weet dat ik de constantste was, maar eigenlijk hoop ik meer dat Dennis (Praet) wint. Hij kan het als boost gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties