Standard komt er wel heel goedkoop vanaf na tumult tegen Essevee

Standard komt er wel heel goedkoop vanaf na tumult tegen Essevee
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het BAS heeft een definitieve beslissing klaar voor de onlusten tijdens Standard - Zulte Waregem. Dat de drie punten naar Essevee gaan weet u al, de straf voor Standard kende u nog niet. En die is opvallend licht: geen match achter gesloten deuren.

Tot twee keer toe moest de scheidsrechter de wedstrijd stopzetten tijdens Standard - Zulte Waregem. De tweede keer was dat meteen definitief, omdat de veiligheid van fans en spelers in het gedrang kwam.

Fans van Standard doken namelijk op in de familietribune, vanwaar ze ook stoeltjes op het veld gooiden. Zwaar tumult, waarvoor ze in eerste instantie van de Geschillencommissie een forfaitnederlaag riskeerden én een match achter gesloten deuren.

Geen match achter gesloten deuren

Bovienden hadden de Rouches al een voorwaardelijke straf staan voor een match achter gesloten deuren, waardoor een sanctie nu niet kon uitblijven. Maar het BAS besliste anders.

De 5000 euro boete blijft weliswaar staan, maar er zal geen verlies van inkomsten zijn door een match achter gesloten deuren te moeten spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties