Vandersmissen predikt realisme bij Standard: "Anders gaat de boel failliet"

Vandersmissen predikt realisme bij Standard: "Anders gaat de boel failliet"
Foto: © Photonews

Bij Standard lijkt er nog geen beterschap na de kleine revolutie van een dikke week geleden. Guy Vandersmissen, die zelf 371 keer in actie kwam voor de Rouches, geeft aan dat men realistisch moet zijn in Luik.

Door Sander De Graeve

"De resultaten geven aan dat Standard te weinig kwaliteit heeft. Een wissel van trainer geeft meestal even een reactie, maar uiteindelijk val je terug op de kwaliteit die je hebt. Aan de resultaten te zien is dat op dit moment niet voldoende", aldus Vandersmissen in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Onvoldoende kwaliteit

De Luikse fans beleven geen topjaar. "De supporters zullen zeker hopen dat er versterking komt. We zien dat supporters zich meer en meer manifesteren en inspraak willen in het beleid. Dat is een beetje moeilijk natuurlijk. Zij kennen meestal de cijfers niet. Het is makkelijk roepen dat je versterking wilt, maar als je meer uitgeeft dan er binnenkomt gaat de boel failliet."

Er moet dus nuchter omgesprongen worden met de middelen. "Men moet niet verder springen dan zijn stok lang is. Vroeger werden er risico's genomen, maar daar zijn al verschillende clubs verdronken. Nu lijken het meer mensen die op een zakelijke manier de clubs runnen en minder emotioneel reageren."

Een overvloed aan emotionele beslissingen kan Duchatelet inderdaad niet aangewreven worden. "Zoals een Duchatelet bijvoorbeeld. Hij moet wél kijken op welke manier hij zijn club bovenaan kan houden in België. Om het budget in evenwicht te krijgen moet je vaak de beste spelers verkopen."

Genk en Anderlecht als voorbeeld

Om dat op te vangen zijn twee mogelijkheden. "Spelers kopen voor evenveel geld is geen oplossing dus zoekt men naar goedkopere opties. Daar zitten al eens miskopen bij. Dat is het risico als het budget beperkt is. Genk en Anderlecht doen het op een andere manier. Zij kunnen hun eigen jeugd, die er blijkbaar klaar voor is, doorverkopen met winst. Ze hoeven niet steeds de buitenlandse markt op gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties