Ryan kan volgens Preud'homme dé top aan: "Die absolute topclub zàl komen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Ryan kan volgens Preud'homme dé top aan: "Die absolute topclub zàl komen"
Foto: © SC

Mathew Ryan groeide het afgelopen anderhalf seizoen uit tot één van de beste doelmannen van België. De Australiër heeft met Michel Preud'homme natuurlijk de perfecte leermeester bij zich. "Er is een zekere symbiose tussen ons", bekent de Luikenaar.

Mathew Ryan gaf eerder al aan dat het een schitterende zaak is voor een doelman om samen te werken met Michel Preud'homme. "En we zitten qua niveau dicht bij elkaar aan", vergelijkt de Luikenaar zichzelf in Het Laatste Nieuws met zijn doelman.

"We hebben hetzelfde karakter en dezelfde mentaliteit. Ik was zelf ook niet van de grootste, maar de explosiviteit is er wel. Er is een zekere symbiose tussen Mathew en mij."

Mathew staat er ook als bij één bal moet pakken

Volgens een pak analisten is Ryan echter te klein voor de wereldtop. "Maar ik denk dat het wel haalbaar is voor hem. Mathew is het soort doelman dat niet alleen sterk is als hij veel werk op te knappen heeft, maar hij staat er ook als hij één bal moet pakken."

Ryan tekende onlangs een contractverlenging bij Club Brugge. Zat Preud'homme er voor iets tussen? "Ik raad alle spelers aan om langer bij de club te blijven die hun een naam gaf. Everton zal dan misschien wel komen aankloppen, maar ook de echte topclub komt op een dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties