Reactie Van Geneugden en Waasland-Beveren voorlaatste, maar... "Eigenlijk hebben we maar één puntje te kort"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Van Geneugden en Waasland-Beveren voorlaatste, maar... "Eigenlijk hebben we maar één puntje te kort"
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren kon vanavond een uitstekende zaak doen op het veld van Cercle Brugge, maar de geelhemden sloten het kalenderjaar puntenloos af. "Maar ik zie nog steeds oplossingen om de ploeg op het juiste spoor te krijgen."

Cédric De Volder in Brugge

En dat is meteen het grote verschil tussen pakweg Lierse SK en Waasland-Beveren. De kopjes gaan (nog) niet collectief naar beneden. "We hebben de voorbije weken bewezen dat we een competitieve ploeg hebben als iedereen fit is."

"Maar deze nederlaag is echt een gemiste kans", gaat de oefenmeester verder. "We lieten niet alleen na om een sprongetje te maken in het klassement, maar we hadden ook Cercle Brugge meteen op een afstand kunnen zetten."

Het wordt belangrijk om tegen Zulte Waregem en Lierse iets te pakken

"Het wordt belangrijk om de eerste twee wedstrijden na de winterstop (tegen Zulte Waregem en Lierse SK, nvdr.) iets te pakken. Op die manier kunnen we een pelotonnetje vormen met de teams die vlak boven ons staan."

Al blijft het opmerkelijk. De kloof met de Vereniging bedroeg enkele weken geleden nog zeven punten en smolt als sneeuw voor de zon. "Maar ik kijk liever naar het geheel. Voor hetzelfde geld pakten we een driepunter tegen Sporting Charleroi en ook vorige week hadden we tegen RSC Anderlecht lang uitzicht op een puntje."

"We hebben voor het seizoen een streefdoel vooropgesteld", besluit Van Geneugden. "Normaal gezien haal je play-off 2 met dertig punten. Dat is een gemiddelde van een puntje per wedstrijd. Dus eigenlijk hebben we momenteel één puntje te kort, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties