Red Flames zetten alles op alles voor EK 2017: stage in Spanje, prestigieus toernooi in Cyprus, ...

Red Flames zetten alles op alles voor EK 2017: stage in Spanje, prestigieus toernooi in Cyprus, ...
Foto: © Photonews

Flame Time. Ook in 2015 wordt het een niet mis te verstaan begrip in het voetbal. De aanloop naar het EK 2017 is alvast genomen met een stage in Spa enkele maanden terug, alles staat nu in het teken van het EK in Nederland. "Daar moeten we bij zijn", klinkt het fors.

Door Aernout Van Lindt 

Op weg naar het WK 2015 eindigde België derde in zijn poule, na Noorwegen en Nederland. Tegen de lager gerangschikte teams werd wel 18 op 18 gehaald, een positief signaal en een doelstelling die werd behaald.

Voor het EK 2017 - met 16 landen - is er maar een doel: "Daar moeten we gewoon bij zijn", klinkt het bij bondscoach Ives Serneels. "Zeker omdat het toernooi in Nederland wordt georganiseerd en we dan ook heel wat fans zouden kunnen mobiliseren."

"Na de stage in Spa in oktober 2014 hebben alle speelsters symbolisch een handtekening gezet op een blad om aan te tonen dat ze er echt willen voor gaan, en dat het EK halen het enige is dat telt. Nu moeten we ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden", aldus nog de bondscoach.

Een must dus, dat EK. België zit waarschijnlijk in pot 2 bij de loting en de top-2 van de poules halen is een premisse om er bij te raken in Nederland. De kwalificatiecampagne begint ergens in september, de voorbereiding is alvast professioneel.

Het volledige programma voor het voorjaar 2015:

Februari: stage in La Manga, met oefenwedstrijden tegen Ivoorkust (9/2) en Spanje (11/2) 
Maart: Cyprus Cup (4/3 tot 11/3), met wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Mexico en Tsjechië
Mei: Stage in Tongerloo (15/5 tot 17/5) + oefenwedstrijd tegen WK-ganger Noorwegen in Leuven (23/5)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties