'Hoge' Messi's vangen nog meer wind dan verwacht

'Hoge' Messi's vangen nog meer wind dan verwacht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lionel Messi naar Chelsea... De wenkbrauwen gingen deze ochtend bij vele journalisten en volgers van het Europese voetbal even omhoog. Maar toch moest iedereen er inkt over laten vloeien... want (oh boy) Messi volgde Chelsea nu op Instagram.

Lionel Messi is - samen met Cristiano Ronaldo - simpelweg de (terecht) meest gemediatiseerde en meest besproken voetballer. En dat zal zo blijven tot hij zijn voetbalschoenen aan de haak zal hangen. Dat hij elke transferperiode aan één of andere club zal gelinkt worden, moeten we daar ook bijnemen.

Chelsea het dichtst in de buurt

En als er één club in de buurt kan komen om hem binnen te halen terwijl hij nog een contract heeft bij Barcelona is het zeker en vast Chelsea. In de buurt zeggen en schrijven we wel, want de Londenaren zullen dan wel één of andere Hazard en/of Fabregas/Costa van de hand moeten doen om aan het geld te geraken.

Zonder twijfel kan ook Roman Abramovich nog ergens een kluisje opentrekken en het juiste bedrag - we hebben er het gokken naar, maar het zal legendarisch zijn - op tafel leggen. Maar zomaar Messi binnenhalen? Nee, dat kan niemand. Sinds 2013 hebben we immers zoiets als de Financial Fair Play-regels.

FFP

En die stipuleren dat geld dat door een club geïnvesteerd wordt ook gehaald moet worden uit de opbrengst van voetbalactiviteiten. Mecenassen als Abramovich mogen dus geen eindeloze stroom geld meer naar hun ploeg sluizen.

Een tegenvaller voor The Blues, maar wel eentje die in de kaart van Barcelona speelt. Die willen Messi - ondanks zijn geruzie met coach Luis Enrique - voor geen geld kwijt. Al zullen ze wel iets moeten doen om de glimlach terug op het gezicht van hun Argentijnse vlo te toveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties