Sociale begeleider haalt uit: "Ik ken clubs die de ene na de andere boete binnenkrijgen en niets doen"

Sociale begeleider haalt uit: "Ik ken clubs die de ene na de andere boete binnenkrijgen en niets doen"
Foto: © photonews

De dood van Junior Malanda heeft heel wat emoties losgeweekt in de voetbalwereld. Vooral de vraag van hoe men jonge spelers kan laten omgaan met de plotse roem en rijkdom kwam naar boven. Peter Smeets, begeleider van onder meer Romelu Lukaku, vindt dat de clubs hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Smeets zit al ettelijke jaren in het vak. Eerst werkte hij voor de sociale cel van Anderlecht, maar nu begeleidt hij spelers op zelfstandige basis. Hij werkt onder meer met de beide Lukaku's, Vadis Odjidja en Youri Tielemans.

"Iedereen die het nieuws hoorde, dacht waarschijnlijk: 'zie het is weer een jonge voetballer'. Maar die redenering is volkomen fout", zegt Smeets in HLN. "De hele voetbalwereld is verantwoordelijk. Ik ken clubs die de ene verkeersboete na de andere zien binnenkomen, maar er niets mee doen. Ik herinner me een speler die bij Anderlecht toekwam en drie (!) jaar zonder rijbewijs had rondgereden."

Frenay had maanden geleden iets moeten doen

"In de krant zag ik Didier Frenay zeggen dat hij al maanden wist dat Junior en zijn vrienden problemen hadden met hun rijgedrag. Hij moet dat vandaag niet zeggen, hij had er maanden geleden iets moeten aan doen", haalt Smeets uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties