Straffe comeback Tottenham na dramatische start

Caroline Tonnelier

Vorige week slaagde Tottenham er niet in de klus af te maken tegen Burnley. In de replay op eigen veld leek het zelfs helemaal fout te lopen, maar The Spurs hadden nog een knappe comeback in de voeten.

De fans van beide ploegen konden hun ogen niet geloven toen Burnley na acht minuten een 0-2 voorsprong hadden uitgebouwd. Een serieuze opdoffer leek in de maak voor de thuisploeg, maar Tottenham, met Vertonghen als enige Belg in de basis, herpakte zich. Na een snelle aansluitingstreffer van Paulinho maakte Capoue er net voor de rust 2-2 van.

Na de pauze was de blitzstart voor de thuisploeg. In de 52e minuut lag de wedstrijd in een beslissende plooi. Doelpunten van Chiriches en Rose zetten de 4-2 eindstand op het bord. In de volgende ronde komt Tottenham uit tegen Leicester City.

Ook Southampton bekert verder

Ook Southampton kon zich plaatsen. The Saints wonnen met het kleinste verschil bij Ipswich Town dankzij een knappe treffer van Long. In de derde wedstrijd van woensdagavond haalde Bradford het met duidelijke 4-0 cijfers van Milwall. Bij de bezoekers slaagde Beevers erin al na zes minuten rood te pakken.