Analyse Jawel, Kujovic kan het nog steeds

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Jawel, Kujovic kan het nog steeds
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme koos gisteren voor Vladan Kujovic als vervanger voor de afwezige Mathew Ryan. De Servische doelman vocht enkele maanden geleden nog voor zijn leven, maar is helemaal terug. Jawel, Kujovic staat er nog steeds.

Cédric De Volder in Brugge

Het is lastig om een analyse van Vladan Kujovic niet in een bloemlezing te laten verwateren. Het geval van de 36-jarige doelman overschrijdt namelijk alle grenzen van het voetbalspelletje. 

Enkele maanden geleden - na een oefenpot tegen Zenit St. Petersburg - kreeg de doelman het verschrikkelijke verdict te horen. Ondertussen staat hij opnieuw tussen de palen alsof er niets gebeurd is. Of toch? "Ik geniet tegenwoordig van elke dag", gaf hij ons alvast mee.

Veel werk kreeg Kujovic alvast niet op te knappen tegen Malinwa. We beperken ons dan ook tot twee fases in de wedstrijd: een redding en het tegendoelpunt. Maar de conclusie is simpel: jawel, Kujovic staat er nog steeds.

35' Hanni trapt, Kujovic redt

En het was wel degelijk een goede redding van de doelman. Het schot van Sofiane Hanni kwam namelijk dicht tegen het lichaam. "Verder kreeg ik weinig of niets te doen. Maar je weet dat natuurlijk op voorhand als doelman van Club Brugge."

58' Naessens schuift 0-1 voorbij Kujovic

Jens Naessens stond helemaal alleen, Kujovic was absoluut kansloos. "Eigenlijk kon ik de bal vrij rustig voorbij de doelman schuiven", was de reactie van de doelpuntenmaker dan ook duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties