Reactie West-Vlaamse nuchterheid na zevenklapper: "Het zijn maar drie punten, hoor"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
West-Vlaamse nuchterheid na zevenklapper: "Het zijn maar drie punten, hoor"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk won vanavond met historische 7-1-cijfers van KV Oostende. De West-Vlamingen zetten hun PO1- ambities op die manier kracht bij, maar blijven als vanouds met de voetjes stevig op de grond.

Cédric De Volder in Oostende

KV Kortrijk blijft door de overwinning stevig op de derde plaats in het klassement. De Kerels van Yves Vanderhaeghe naderen zelfs tot op drie puntjes van RSC Anderlecht, maar de landskampioen heeft natuurlijk nog een extra wedstrijd voor de boeg. 

"De jongens mogen eventjes genieten van de wedstrijd", klinkt het bij de oefenmeester. "Maar het is niet nodig om te beginnen zweven. Volgende week spelen we tegen Sporting Charleroi en kan de wereld er helemaal anders uitzien."

En die voetjes bleven ook bij Thomas Matton en Brecht Capon stevig op de grond. "Het is natuurlijk fantastisch om met zo'n cijfers te winnen", vertelt laatstgenoemde. "Maar ook in deze wedstrijden waren er slechts drie punten te verdienen. Het is belangrijk om dat te onthouden."

Dat we ons niet meer kunnen verstoppen voor PO1? Dat deden we voor deze wedstrijd ook niet

"Ik ben natuurlijk heel tevreden met mijn twee doelpunten", klinkt het bij Matton. "We waren naar Oostende gekomen om te winnen, maar niemand had deze vooroorlogse cijfers verwacht. Dat we ons niet meer kunnen verstoppen voor PO1? Dat deden we voor deze wedstrijd ook niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties