Analyse Conclusie na eerste match onder Brepoels: Tijd nodig en die is er niet

Conclusie na eerste match onder Brepoels: Tijd nodig en die is er niet
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Guido Brepoels verloor met Waasland- Beveren zijn eerste opdracht tegen Zulte Waregem. Zo staat de club plots alleen voorlaatste, de match op Lierse is het echt al van moeten. De Waaslanders hebben tijd nodig ... en die is er niet.

Pluspunten

  • Durf en lef
  • Uitstekende start
  • Knokkersmentaliteit

Waasland-Beveren kwam onder Brepoels furieus uit de startblokken. Het kreeg zelfs de beste kansen in de eerste helft, terwijl het aan de overkant een goed blok zette.

Het eerste halfuur was goed, omdat iedereen er zich ging voorleggen en er heel veel druk naar voren was. "Als we wat we in het eerste halfuur lieten zien, kunnen volhouden, dan kunnen we iedereen aan", aldus Brepoels.

Minpunten

  • Het niet kunnen volhouden
  • Weinig vertrouwen
  • Tijd tikt in het nadeel

Maar daar zit natuurlijk ook meteen een deel van het probleem: Waasland-Beveren kon het niet volhouden. Het hoog druk zetten kostte te veel energie, waardoor het op het einde van de match helemaal in elkaar stuikte.

De Waaslanders pakten al heel wat punten in het slotkwartier, met de nieuwe manier van spelen lijken die er ook niet meteen nog te komen. "De spelers zijn het niet gewoon om zo naar voor te verdedigen. Dat kost tijd, en die hebben we niet", beseft de coach van de Waaslanders het probleem ook maar al te goed. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties