"Zelfs tijdens een partijtje tennis is Vanderhaeghe énorm bezeten"

"Zelfs tijdens een partijtje tennis is Vanderhaeghe énorm bezeten"
Foto: © SC

Yves Vanderhaeghe heeft er bewogen eerste maanden als debuterende T1 opzitten. Na moeizame beginweken lag de West-Vlaamse coach op de slachtbank. Op acht speeldagen van het eind is hij de 'hotste' coach van het land. "Dit verbaast mij niet", vertelt oud-ploegmakker van bij Anderlecht Mark De Man.

Vanderhaeghe en De Man speelden tussen 2002 en 2006 vier seizoenen samen in de Brusselse hoofdmacht. "Je moet er altijd wat geluk mee hebben natuurlijk, maar het verbaast mij niet. Yves had die gedrevenheid altijd in zich en is een écht voetbaldier", opent De Man in gesprek met Voetbalkrant.com.

Je zag die gedrevenheid niet alleen in het voetbal

"Je zag dat trouwens niet alleen in het voetbal. Ik ben destijds nog met hem op vakantie geweest. Zelfs tijdens een partijtje tennis was hij énorm bezeten. Ik ben super tevreden voor hem dat het bij Kortrijk zo goed loopt."

'Hij teert op het werk van zijn voorganger', werd lange tijd verkondigd. Dat is volgens De Man achterhaald. "Hij heeft veel opgestoken van Vanhaezebrouck, die een basis legde om op voort te bouwen. Maar het spel dat nu wordt geleverd, is honderd procent zijn verdienste."

Fighting spirit en karakter is wat Yves kenmerkte

"De fighting spirit en het karakter zit écht wel in die ploeg. Dat is wat Yves destijds kenmerkte. Hij kan dat als geen ander overbrengen. Het zou leuk zijn dat een outsider als Kortrijk PO1 haalt."

Zien de voormalige teammaats van weleer elkaar nog regelmatig terug? "Zoals wel vaker verwaterd dat met de jaren", besluit de middenvelder uit Hoegaarden. "In het begin zijn we wel eens samen naar Roland Garros getrokken, maar nadien zoekt ieder zijn eigen weg. Nu hoor ik hem niet meer." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties