Vanderhaeghe verdedigt aanpak: "Atlético Madrid doet dat toch ook?"

Caroline Tonnelier
| 57 reacties
Vanderhaeghe verdedigt aanpak: "Atlético Madrid doet dat toch ook?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk blijft meedraaien aan de top van het klassement en deed afgelopen weekend alweer van zich spreken door een einde te maken aan de ongeslagen reeks van Club Brugge. Toch is er ook kritiek aan het adres van de Kerels.

Yves Vanderhaeghe vindt dat het imago van KV Kortrijk besmeurd wordt doordat de ploeg verweten wordt ruw en fel te spelen. Hij wilde zijn ploeg dan ook beschermen en ging tijdens Extra Time in de verdediging. 

14 tegenover 21 overtredingen

Hij verwees naar het aantal overtredingen: 14 voor KV Kortrijk tegenover 21 voor Club Brugge. Ook de heisa over de overtreding van Santini vond hij overdreven: "Is dat nu zo erg?", vroeg Vanderhaeghe zich af. Met een gele kaart kon hij nog wel leven, maar rood vond hij in dit geval overdreven.

Er werd ook enkele keren verwezen naar de Spaanse landskampioen. "Atlético Madrid probeert toch ook om de goede voetballers uit hun juiste plooi te krijgen?" Hij vind het dan ook maar normaal dat zijn team er alles aan deed om bijvoorbeeld Vazquez uit de match te houden. "Het is de bedoeling dat ze niet draaien", aldus de KVK-trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties