Club-voorzitter snoeihard voor De Keersmaecker: "Hij is niet bekwaam voor zo'n belangrijke functie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
Club-voorzitter snoeihard voor De Keersmaecker: "Hij is niet bekwaam voor zo'n belangrijke functie"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker werd vanmiddag het vuur aan de schenen gelegd door de Raad van Bestuur van de voetbalbond. Ook Bart Verhaeghe kwam onthutst buiten. "Hier zijn dingen gebeurd die in een normaal bedrijf onmogelijk zijn", aldus de voorzitter van Club Brugge.

Door Cédric De Volder en Johan Walckiers

Tal van leden van de Raad van Bestuur gaven de voorbije dagen al hun ongezouten mening over het ontslag van Steven Martens, de riante ontslagpremie en de rol van François De Keersmaecker in het verhaal. 

"Maar ik heb bewust tot vandaag gewacht om te reageren", klinkt het bij Bart Verhaeghe. "En ik moet toegeven: de zaak is ernstiger dan ik gedacht had. Er zijn duidelijke fouten gemaakt en er is hier één grote verliezer: het voetbal."

De zaak is ernstiger dan ik gedacht had. Er is hier één grote verliezer: het voetbal

In 2013 werd de voorzitter van blauw-zwart nog bespot om zijn nota. "Maar blijkbaar waren mijn uitspraken van toen profetisch. Er zijn dingen gebeurd die in een normaal bedrijf onmogelijk zijn. We hebben niet alleen een interne audit bevolen, maar die zal ook meteen getoetst worden aan een externe."

Voor de duidelijkheid: er kwam geen vertrouwensstemming over het functioneren van De Keersmaecker. Om één simpele reden: er staan voorzittersverkiezingen bij de KBVB voor de deur. 

"Al heeft De Keersmaecker wel bevestigd dat hij zich opnieuw kandidaat stelt. Maar eigenlijk is hij niet bekwaam om zo'n belangrijke functie uit te oefenen. Het is mogelijk te zwaar voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties