Westerlo-trainer over hoe hij wereldkampioen Del Piero op de bank zette

Westerlo-trainer over hoe hij wereldkampioen Del Piero op de bank zette
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Harm van Veldhoven is naar eigen zeggen sterker uit zijn avontuur in India gekomen. Een betere coach en een rijker mens. "Je groeit als je werkt met iemand als Alessandro Del Piero", geeft hij aan.

Door Johan Walckiers

52 jaar is hij nu, maar elke dag pikt Van Veldhoven nog iets op dat hem het leven op een andere manier laat zien. "Die periode in India heeft me absoluut gesterkt. Als coach, maar ook als mens. De cultuur die je er oppikt, kan je niet betalen. Je kan mensen bereiken in alle culturen en er iets van opsteken", vertelt hij ons.

De huidige coach van Westerlo werkte bij Delhi Dynamos met Alessandro Del Piero, winnaar van de Champions League en wereldkampioen. "Van zulke mensen steek je nog het meeste op. Hij is er 40, maar verzorgt zich nog elke dag als een echte prof. Die man houdt van het spel en leeft er voor. Hij leerde me ook heel wat van wat het is om met grote spelers te werken."

Hij wou altijd spelen

"Hij is direct en rechtvaardig en ongelooflijk met voetbal bezig. Ik heb dikwijls lange discussies met hem gehad en hem soms moeten duidelijk maken waarom hij niet speelde. In India speel je drie matchen per week in temperaturen van 38 tot 40 graden. Dat is voor een speler van zijn ouderdom niet ideaal, maar hij wou altijd spelen", aldus Van Veldhoven.

Als mens kwam hij gesterkt terug naar België. "Het is belangrijk hoe je als mens blijft. Ik probeer mezelf te blijven, maar ben niet blind voor wat er beter kan of wat anderen denken. Of ik zou veranderen bij een topclub? Tuurlijk zal ik een stuk veranderen, maar naar mijn collega's toe zal ik dezelfde blijven. Sommigen veranderen helemaal en vergeten bepaalde zaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties