Opleider Lierse-talenten doet straffe uitspraak: "Binnen aantal jaar staat Lierse met dit talent in topzes"

Opleider Lierse-talenten doet straffe uitspraak: "Binnen aantal jaar staat Lierse met dit talent in topzes"
Foto: © SC

Lierse pakt zes op zes en is nog niet veroordeeld. Het ervaren gedeelte werd buiten gezet en de jeugd krijgt volop zijn kans. "Ik zeg al maanden dat ze dat moesten doen", aldus Thomas Caers, die de talenten van Lierse vormde.

Door Johan Walckiers

  • Tahiri en Kasmi exponenten
  • Ze gaan de topzes halen
  • Degraderen is geen ramp

Caers, momenteel aan de slag als baas van de jeugdacademie van Zulte Waregem, was eerst aan de slag als jeugdtrainer in de prestigieuze Académy van Jean-Marc Guillou. Daar leidde hij talenten als Kasmi Faysel, Anas Tahiri en Manuel Benson op. Jongens die zonet 'operatie redding' hebben ingezet bij Lierse.

Beter dan goedkope buitenlanders en dure Belgen

"Ze hadden dat al veel langer moeten doen", aldus Caers bij Voetbalkrant.com. "Ik begrijp dat ze schrik hadden om zoveel jeugd ineens te brengen. Maar ze hadden alles al geprobeerd: goedkope buitenlanders en dure Belgen. Dan heb je toch geen keuze meer?"

"Dan kan je beter in je toekomst investeren. De Académy dient daar toch voor? En het was de doelstelling om veel jeugd te laten doorvloeien", zegt Caers, die ook een zware uitspraak niet schuwt.

"Als ze met deze jongens een aantal jaar blijven spelen, eindigen ze in de topzes. Daar ben ik zeker van. Ze gaan nog beter worden, al gaan ze ook wel nog wedstrijden verliezen."

Degraderen is ook geen ramp

En als hij de exponenten van de jeugdwerking moet kiezen, twijfelt hij niet lang. "Faysel Kasmi heeft heel wat mentale kracht en een schitterende linker. Tahiri is dan weer de jongen met het meeste technisch vermogen. Hij stak er echt bovenuit bij de jeugd. Maar iedereen heeft zijn talent en dat maakt hen zo sterk. Er is opgeleid om alle posities op te vullen. Daar wordt ook op gerecruteerd."

Caers ziet de redding dan ook positief in. "Als ze tegen KV Mechelen punten pakken, zijn ze gered, denk ik. En als ze degraderen, is dat ook geen ramp. Binnen twee-drie jaar zijn die jongens sterk genoeg om iedereen aan te kunnen. Met dat talent is het geen probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties