Waasland-Beveren reageert op licentieperikelen: "We zitten nog steeds op schema"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Waasland-Beveren reageert op licentieperikelen: "We zitten nog steeds op schema"
Foto: © Photonews

De gemeente Beveren bevestigde gisteren dat Waasland-Beveren om een borg van zo'n 800.000 euro had gevraagd om de licentie voor volgend seizoen te behalen. Meteen werden de alarmklokken geluid in en rond de Freethiel. Al stelt de club de ongeruste fans meteen gerust.

  • Waasland-Beveren moet extra 1,7 miljoen euro betalen voor licentie
  • Extra strenge eisen om faillissementen te vermijden
  • "We zitten nog steeds op schema om volgend seizoen af te sluiten met een overschot"

De reden voor de plotse vraag om een borg is eigenlijk simpel. De voorwaarden van de Licentiecommissie zijn een pak strenger geworden. En dat met een duidelijke reden: het orgaan wil vermijden dat er in de toekomst nog clubs in lastig vaarwater terecht komen. 

Dan denken we natuurlijk meteen aan het lot van wijlen Excelsior Mouscron en wijlen Beerschot AC. "Het is belangrijk dat de continuïteit van de club wordt aangetoond. Dat kunnen we enkel toejuichen", reageert Waasland-Beveren bij monde van CFO Olivier Swolfs.

Met andere woorden: de Licentiecommissie wil zeker zijn dat de Leeuwen hun schulden tot eind volgend seizoen kunnen afbetalen. Concreet betekende het dat Waasland-Beveren een borg van zo'n 1,7 miljoen euro moesten opleveren.

"Onze club is erin geslaagd om 900.000 euro op te halen bij aandeelhouders, bestuursleden en sympathisanten. De resterende 800.000 euro wordt voor de helft door Waasland-Beveren geborgd en voor de helft door de gemeente."

Groene cijfers voor boekjaar 2015-2016

Op die manier kruipen de geelhemden stilaan uit de financiële put die ooit werd achtergelaten. "We zitten nog steeds op schema om onze doelstelling te halen. En dat zijn groene cijfers voor boekjaar 2015-2016. We maken ons dan ook sterk dat het volgende seizoen zal worden afgesloten met een overschot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties