De revanche van Welbeck: spits kegelt United uit FA Cup

Caroline Tonnelier
| 20 reacties

In Engeland werd reikhalzend uitgekeken naar de topper in de FA Cup tussen Manchester United en Arsenal. Voor The Mancunians werd het een pijnlijke avond.

Bij de thuisploeg stond Fellaini in de basis, Januzaj kreeg een invalbeurt in de tweede helft. Op dat moment stond de eindstand al op het bord.

Nacho Monreal opende in de eerste helft de score in het voordeel van de bezoekers. Lang kon Arsenal echter niet genieten van de voorsprong: nog geen vijf minuten later bracht Rooney United langszij.

De ploeg van Louis Van Gaal bracht echter te weinig en in de tweede helft beleefde Danny Welbeck een prachtige revanche tegen de ploeg waar hij overbodig was. De spits zorgde immers voor de winnende treffer.

Nadien werd het nog pijnlijker voor United: miljoenenaankoop kreeg immers binnen de minuut twee keer geel. Het eerste kartonnetje voor een schwalbe, het tweede omdat hij de scheidsrechter in zijn woede aan de trui trok.

Met tien man slaagde de thuisploeg er niet meer in terug te keren, ook niet met Januzaj. De jonge Belg viel vooral op door ook nog geel te pakken wegens een schwalbe. Verder leek de 1-3 dichterbij dan de 2-2 en was de kwalificatie voor Arsenal dus verdiend te noemen.