Analyse Daarom belandde Genk in de hel van play-off 2

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Daarom belandde Genk in de hel van play-off 2
Foto: © photonews

Racing Genk kreeg zondag een opdoffer van formaat te verwerken. De Limburgers keken uit naar 10 finales in play-off 1, maar in de plaats daarvan wacht nu de hel van play-off 2. Waar liep het fout voor KRC Genk?

Door Robby Morren

1 Emilio Ferrera

Het seizoen kon moeilijk slechter beginnen. Het bestuur schoof Emilio Ferrera een C4-tje onder de neus na amper één wedstrijd. McLeish nam over, maar de Schot had geen enkele inspraak gehad in de transfers en kon met Genk het seizoen niet voorbereiden. De voorbereiding van Ferrera werd overboord gegooid en zo verloor Genk kostbare tijd.

2 Onnodig puntenverlies in de eerste maanden

Racing Genk verloor in de eerste maanden van het seizoen een pak kostbare punten. In de eerste 10 competitiematchen speelden de blauwhemden liefst 7 keer gelijk. In de eindafrekening kost dit de stek in PO 1 want Genk telt evenveel punten als Charleroi, maar sneuvelt op het aantal gewonnen matchen.

3 Pélé Mboyo

Bestuur en coach rekenden op recordaankoop Pélé Mboyo om de aanval te dragen. Na het vertrek van Jelle Vossen was hij een onmisbare schakel in het raderwerk van McLeish. Hij moest zorgen voor de broodnodige goals, maar lag maandenlang in de lappenmand, net als Monrose. Het gewicht van de aanval dragen bleek te hoog gegrepen voor de jonge Schrijvers.

4 Gebrek aan efficiëntie

Dat brengt ons bij de efficiëntie, of beter gezegd het gebrek aan efficiëntie voor doel. Genk staat op plaats vier van clubs die de meeste gevaarlijke aanvallen in elkaar boksten en staat in de top vijf met van het meeste schoten op doel, maar de bal wil toch zo moeilijk tegen de touwen. De misser van Cavric in de slotminuut op Sclessin was illustrerend hiervoor.

5 Geen transfers tijdens de winterstop

Met de blessure van Mboyo en de tegenvallende resultaten voor de winterstop in het achterhoofd, liet het bestuur na om tijdens de winterstop extra versterking in te lijven. Een creatieve middenvelder en een extra spits hadden Genk wellicht in play-off 1 geholpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties