De PO-kaarten zijn geschud: "Er zijn geen vier titelkandidaten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
De PO-kaarten zijn geschud: "Er zijn geen vier titelkandidaten"
Foto: © Photonews

De kaarten zijn geschud én verdeeld, het potje pokeren kan beginnen. Of in voetbaltermen: de reguliere competitie is achter de kiezen. Wat krijgen we in de play-offs. Onze redactie liet er Franky Van der Elst op los.

Door Cédric De Volder

PO1: "Er zijn geen vier titelkandidaten"

Franky Van der Elst heeft het natuurlijk over Standard. Volgens sommigen een outsider voor de gouden plak, maar niet voor the Fox. "Het gaat tussen Club Brugge, RSC Anderlecht en KAA Gent."

"Maar ik vind wel dat we met zes leuke ploegen PO1 aanvatten. Sporting Charleroi verdient het alleszins meer dan KRC Genk. Of de Zebra's en KV Kortrijk iets kunnen betekenen? Ze zullen hier en daar wel punten pakken. De rol van scherprechter, hé."

PO2: "Dat Europees ticket ligt ergens in de verte te wachten"

Wij denken meteen aan Sporting Lokeren, KRC Genk en ploeg-in-vorm KV Mechelen. "Maar op kwaliteit verwacht ik vooral een reactie van de Waaslanders. Ik verwachtte ze enkele weken geleden nog in PO1. Maar ze hebben een slopend seizoen achter de rug."

"Ook Genk kan een rol van betekenis spelen", gaat de coach van KSV Roeselare verder. "Maar ik denk niet dat Genk ineens die vlotscorende ploeg zal worden. Hoe is het trouwens met de motivatie gesteld? Uiteindelijk ligt dat Europees ticket ergens in de verte te wachten."

PO3: "Ik vrees voor de kansen van Lierse en Cercle"

"Wat een klap kreeg Cercle gisteren", heeft ook Van der Elst gezien. "Zoiets wens je niemand toe. Al moet je er eigenlijk van kunnen herstellen binnen de twee à drie weken. Ik hoop eerlijk gezegd dat Cercle in eerste klasse blijft."

"Maar Lierse is niet te onderschatten", besluit de voormalige Rode Duivel. "Het verlies van de Vereniging op het Lisp was dé ommekeer. Bovendien vrees ik voor hun kansen in de eindronde met de tweedeklassers. Het niveau ligt er dit seizoen echt hoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties