Hopen op een fantastische sfeer in bekerfinale: "En dat alles rustig blijft"

Hopen op een fantastische sfeer in bekerfinale: "En dat alles rustig blijft"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aftellen naar de bekerfinale is begonnen. Alle tickets zijn de deur uit en voor de supporterskernen van de twee grootste clubs van het land wordt het zondag een hoogdag. "Ik hoop dat het allemaal sportief verloopt en dat het rustig blijft", aldus Ivan Boelens, die hard Anderlecht-fan.

Door Johan Walckiers

Maatregelen voor sportieve finale:

  • Supportersdorpen gescheiden door politiecordon
  • Verschillende afritten
  • Verschillende wegrestaurants voorzien voor beide clans
  • Enorme politiemacht op de been

20.000 Anderlecht-supporters en 20.000 Brugge-supporters die zondag Brussel overspoelen. Het moet eigenlijk een hoogdag worden voor het Belgische voetbal in het algemeen.

"Ik werd zelf overstelpt met aanvragen", zegt Boelens, voorzitter van 'Gentse Verstandhouding', één van de supportersclubs van paars-wit.

600 aanvragen terwijl dat er normaal 60-70 zijn

"De interesse was enorm. Anderlecht kreeg 20.000 tickets, maar ze hadden het dubbele kunnen verkopen. Ikzelf kreeg 600 aanvragen, terwijl er dat voor een andere match tussen de 60 en de 70 zijn. Ik heb zo goed als iedereen wel kunnen bedienen. En je zag het ook op Facebook, hoe blij de mensen waren met hun tickets."

"Maar dan hoor je ook mensen die je al jaren niet meer zag en die ineens je telefoonnummer terugvonden. Daar krijgen de anderen wel voorrang op", lacht Boelens.

De supportersclans worden voor de match opgevangen aan het Atomium: Anderlecht langs de kant van de paleizen, Club meer naar beneden. "De politie zal er wel alles aan doen om de clans te scheiden", weet Boelens. 

Ik hoop dat het rustig blijft

"Zo zijn er bepaalde wegrestaurants die voorzien zijn voor de bussen van beide clubs. Wij mogen er af in Groot-Bijgaarden, die van Club in Wetteren."

"Maar als je al in Groot-Bijgaarden bent, rij je wel direct door hé. De bussen van de Club-fans moeten er af in Strombeek en wij in Jette en Wemmel."

Ondanks dat alles doet Boelens wel een oproep, want natuurlijk zal er ook een geladen sfeertje hangen. "Ik hoop dat alles rustig blijft, want daar vrees ik wel wat voor. Ik ken sowieso al heel wat mensen die zullen afreizen zonder ticket."

"Ik hoop dat het allemaal sportief verloopt en dat we een fantastische sfeer creëren voor de eerste bekerfinale tussen de twee toonaangevende clubs sinds 1994. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties