Staelens deed het Van Wijk al eens voor: "Maar het zal nu moeilijker zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties
Staelens deed het Van Wijk al eens voor: "Maar het zal nu moeilijker zijn"
Foto: © Photonews

Twee jaar geleden zorgde Lorenzo Staelens er voor dat Cercle Brugge ondanks PO3 in eerste klasse kon blijven. Dennis van Wijk heeft nu dezelfde opdracht, maar Staelens ziet dat de omstandigheden helemaal anders zijn.

Door Johan Walckiers

Staelens denkt dat Van Wijk vooral mentaal oplapwerk zal hebben na de fameuze slag die ze zondag moesten incasseren. "Het was in feite het omgekeerde van vorig seizoen. Toen redden we ons op de laatste speeldag, nu veranderde alles in drie minuten tijd. Als je één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd gered bent, is dit toch een klap", aldus Staelens.

"Het is dan ook een heel andere situatie dan twee jaar geleden. Toen leefde in de groep een rotsvast vertrouwen dat we het gingen halen. Ik denk niet dat we daar nu van kunnen spreken. En we zijn toen al door het oog van de naald gekropen."

Van Wijk kan een ploeg mentaal wel oplappen

Want Staelens ziet - naast eerste uitdager Lierse - nog meer sterke ploegen komen. "Op Lierse heb je wel drie punten voorsprong, maar als je de eerste match verliest, is dat al weg. En als je dat al overleeft, komen er nog wat heel goeie ploegen uit tweede. Die zijn sterker dan die van twee jaar geleden."

"OHL, Eupen, Lommel,... dat zijn ploegen die je niet zomaar opzij zet", analyseert Staelens, die ook wel vertrouwen heeft in Dennis van Wijk. "Hij kan een ploeg mentaal weer oplappen. Maar het worden allemaal matchen op het scherp van de snee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties